Autor Societat
8 Octubre 2019 a 10:00

Una poma per la vida

Campanya solidària per l’Esclerosi Múltiple

Una poma per la vida// logo

Una poma per la vida// logo

La Fundació Esclerosi Múltiple i Bonpreu i Esclat col·laboren junts per primer cop en l’organització de la 12ª edició de la campanya solidària Una poma per la vida, una iniciativa que té com a objectiu sensibilitzar l’opinió pública respecte l’esclerosi múltiple (EM), una malaltia neurodegenerativa amb la que conviuen prop de 9.000 persones a Catalunya.

La campanya es portarà a terme els propers 18 i 19 d’octubre als supermercats Bonpreu i Esclat.
Com a novetat d’aquest any, les pomes solidàries provindran de les comarques de Lleida i de Girona, en una aposta pel producte de proximitat i de qualitat, que contribueix a protegir l’economia local i el medi ambient. A més, l’embolcall on anirà la poma és de paper.

Una altra novetat respecte edicions anteriors és que les pomes estan especialment pensades per regalar, ja que inclouen quatre divertits missatges a triar: “Aquesta poma té cor i és per a tu”, “Ets la pera… però et regalo una poma”, “Havia pensat en regalar-te una cosa sana… I he descartat l’enciam”, “La temptació no és la poma, ets tu!”. D’aquesta manera, amb la compra
de pomes solidàries, a banda de contribuir a una bona causa, també es promouen hàbits saludables. Diverses cares conegudes com el presentador de televisió Quim Masferrer, la periodista Xantal Llavina, l’actriu Lloll Bertran i el Mag Lari apadrinen aquest any la iniciativa.

Voluntaris d’arreu del territori català animaran a la gent a comprar i regalar pomes a 1,5€ als
supermercats Bonpreu i Esclat. Com cada any, també es podran comprar pomes virtuals a la web de la Fundació Esclerosi Múltiple (unapomaperlavida.cat).

La recaptació de totes les pomes venudes es destinarà íntegrament a la Fundació Esclerosi Múltiple, que treballarà per promoure iniciatives per acompanyar les persones amb EM des del moment del diagnòstic i oferir els serveis necessaris en funció de l’evolució de la malaltia: neurorehabilitació, intermediació laboral o suport psicològic.

Què és l’esclerosi múltiple?

L’esclerosi múltiple és una malaltia neurològica crònica del sistema nerviós central que afecta el cervell i
la medul·la espinal. No és hereditària, ni contagiosa ni mortal, però no té cura i avui dia és la segona causa de discapacitat neurològica en adults joves, és a dir, en persones entre els 20 i 40 anys, afectant sobretot les dones. Té múltiples manifestacions i es pot presentar de manera diferent en cada persona. Prop de 55.000 persones conviuen amb la malaltia a l’Estat Espanyol, unes 9.000 a Catalunya

La Fundació Esclerosi Múltiple

Creada el 1989 a Barcelona com a entitat privada sense afany de lucre, la missió de la Fundació Esclerosi
Múltiple és aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple i millorar el benestar físic, psíquic i social de les
persones que conviuen amb la malaltia. La Fundació té una xarxa de centres neurorehabilitadors i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física, compta amb un Centre Especial de Treball (FEM-CET), a més d’impulsar campanyes de sensibilització i captació de fons, com ara el ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’, que amb més vint-i-cinc edicions és un dels actes solidaris més multitudinaris a Catalunya

Switch to mobile version