Autor La recepta
16 Octubre 2019 a 12:00

La ceba, un aliment amb altes propietats diürètiques

Ceba //Foto: Couleur en pixabay

Ceba //Foto: Couleur en pixabay

Conreada des d’antic a la cultura mediterrània, la ceba és un aliment nutricionalment molt recomanable, a la vegada que en gastronomia aporta un valor afegit en tots els plats que admeten la seva presència.
La ceba és l’aliment diürètic per excel·lència, ja que d’entre el seu contingut destaca el potassi, l’escàs contingut en sodi i l’alt en aigua (90%). A més a més, no tan sols és un aliment diürètic sinó que també és depurador i facilita la circulació de la sang.

També té efectes digestius i resulta efectiva en afeccions repiratòries, en aquest cas si preparem una ceba bullida i enretirem el suc i hi afegim suc de llimona i mel.

A nivell mineral, aquest bulb és també ric en magnesi, el contingut del qual beneficia el nostre sistema nerviós. els músculs i també el sistema immunològic.

Pel que fa a l’aportació vitamínica, la ceba destaca per la presència de vitamines A, B, C i E.
A nivell calòric, la ceba aporta menys de 40 calories als 100 grams. Les calories indicades són en cru i augmenten en funció de com estigui cuinada. És evident que en forma de sofregit, les calories són superiors. En qualsevol cas, és en el consum en cru quan es podrà gaudir al 100% de les seves qualitats. També resulta saludable prendre el suc generat de la seva ebullició.

Per El Tot Granollers / AMIC

Switch to mobile version