Autor Economia
28 Octubre 2019 a 15:00

II Fòrum Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat

El certamen ha permès al sector conèixer eines per a desenvolupar productes ecoturístics possibles i rentables

II Fòrum Ecoturisme// Foto: Conselleria Empresa

II Fòrum Ecoturisme// Foto: Conselleria Empresa

El II Fòrum ENS (Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat) ha presentat les seves conclusions en el segona jornada celebrada al Centre Fluvial del Delta (Deltebre). En la jornada de cloenda, el Fòrum ha comptat amb la presència d’Hector Ceballos-Lascuráin, referent a nivell mundial i considerat el creador del terme Ecoturisme, que ha assegurat que Catalunya ja és una destinació de referència en aquest segment turístic de gran creixement i projecció.

El departament d’Empresa i Coneixement ha organitzat el II Fòrum ENS amb l’objectiu de trobar propostes que permetin aconseguir desestacionalitzar l’ecoturisme a Catalunya. El lema d’aquesta edició ha estat l’Ecoturisme tot l’any. Ceballos-Lascuráin ha afirmat que “actualment l’ecoturisme és el segment turístic mundial amb major creixement i Catalunya és ja avui un referent mundial en aquest segment”.

La celebració del certamen ha permès al sector conèixer eines per a desenvolupar “productes ecoturístics possibles i rentables”, com va declarar el director general de Turisme, Octavi Bono, en la jornada inaugural. Aquesta idea respon a una de les prioritats del Govern recollides en el Pla estratègic de Turisme de Catalunya com és la distribució en el temps i l’espai del turisme.

Les conclusions han posat de manifest els importants avantatges competitius de Catalunya com destinació de turisme sostenible i de natura per l’àmplia diversitat de recursos i hàbitats naturals, juntament amb la varietat climàtica fa que es pugui desenvolupar l’ecoturisme durant els 365 dies de l’any.

Els professionals de l’ecoturisme a Catalunya s’han plantejat diferents reptes per treballar l’ecoturisme com són la formació, el treball en xarxa o la cooperació públic-privat i privat-privat. També han abordat la importància de la planificació prèvia en  el territori amb una visió àmplia que englobi tots els aspectes d’un turisme sostenible.  Altres dos punts traçats com a conclusió i repte de futur han estat la necessitat de fer una promoció més segmentada i especialitzada en mercats i perfils, i la d’obtenir dades per aprofundir en el coneixement del sector.

A més del departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, el Fòrum ha comptat amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Deltebre i l’Associació d’Empreses i Activitats Turístiques del Delta de l’Ebre.

Switch to mobile version