Autor Societat
4 Setembre 2019 a 15:00

Campanya del SCT per la seguretat dels vianants

Fins al 31 d’agost, han mort 26 vianants

Infografia sinistralitat vianants// Autor: sct

Infografia sinistralitat vianants// Autor: sct

 

El Servei Català de Trànsit (SCT) coordina aquesta setmana una campanya preventiva en zona urbana de protecció i control de vianants. En l’àmbit urbà, una part important de les víctimes mortals per accident de trànsit són per atropellament. Ateses aquestes xifres de sinistralitat, la campanya tindrà especial cura en la vigilància preventiva i la protecció dels vianants, els més febles de la mobilitat. L’acció policial se centrarà en aquests termes:
  • Combatre les infraccions dels conductors dels diferents tipus de vehicles que posin en perill la integritat dels vianants
  • Vigilar les conductes antireglamentàries que comportin un entorpiment indegut de la circulació i que originin perjudicis a les persones
  • Detectar les infraccions relacionades amb l’incompliment dels semàfors i els passos de vianants i realitzar controls preventius dels encreuaments anòmals per part dels vianants
La campanya de control de vianants, vigent fins aquest diumenge 8 de setembre, ésla tretzena campanya preventiva i integral d’aquest 2019. En total, enguany es faran un total de disset  actuacions intensives que incidiran en els principals factors de sinistralitat.
 

Sinistralitat dels vianants

Aquest 2019 (fins al 31 d’agost), han mort 26 vianants a Catalunya (dades provisionals, víctimes mortals a 24 hores): 19 persones als carrers de diferents municipis i unes altres 7 víctimes a les carreteres catalanes. En tot l’any 2018, en van morir 28 en zona urbana i 18 en zona interurbana.
Per aquest motiu, l’SCT demana a aquest col·lectiu que es desplacin per la via pública amb la màxima atenció i respectant totes les normes establertes. A més, si inevitablement s’han de desplaçar fora de nucli urbà, també recorda que està prohibida la seva circulació per autopista i autovia i que, a la resta de carreteres, cal seguir alguns consells bàsics:
  • Si la via no disposa d’un espai especialment reservat per a vianants, la circulació es farà per l’esquerra. D’aquesta manera, podreu observar de cara els vehicles que circulen i que s’acosten a la vostra posició.
  • Cal circular pel voral o, si no n’hi ha, per la calçada, aproximant-se tant com es pugui a la vora exterior.
  • Preferiblement, els vianants han de caminar un darrere l’altre.
  • Si és de nit o hi ha poca llum, cal portar una armilla reflectora. També és recomanable portar una llanterna per veure per on camineu i perquè els vehicles us vegin millor.

Denúncies de la campanya anterior

En la darrera campanya d’aquest mateix tipus que es va dur a terme de l’1 al 7 d’abril passat, es van registrar un total de 850 denúncies, de les quals 486 van ser per no respectar els semàfors i 188 per no respectar els passos de vianants. A més, 176 denúncies van tenir relació amb alguna conducta antireglamentària que va causar l’entorpiment indegut de la circulació.
 
Switch to mobile version