Autor Motor
31 Agost 2019 a 18:00

Les 24 Hores de Barcelona en marxa al Circuit

Des de les 12 hores 

24 hores Barcelona automobilisme// Foto: Circuit Catalunya

24 hores Barcelona automobilisme// Foto: Circuit Catalunya

El Circuit de Barcelona-Catalunya va estrenar ahir oficialment la 21ª edició de les 24 Hores de Barcelona-Trofeu Fermí Vélez i la segona de les 24H SimRacing amb una jornada centrada en la disputa de diverses sessions d’assaigs. En la pista, els pilots van completar els entrenaments lliures, qualificatius i nocturns. Entre tots ells va brillar amb llum pròpia l’equip Barwell Motorsport amb un Lamborghini Huracán GT3. En els simuladors, els participants van poder practicar abans d’afrontar el qualificatiu d’avui.

Amb un intens programa d’activitat sobre el traçat català, el moment més esperat ha estat el de la culminació dels entrenaments qualificatius. La lluita per la ‘pole position’ ha resultat ser ferotge, especialment entre les primeres posicions. El primer pols del míting esportiu ha estat per a la formació anglesa Barwell Motorsport amb Adrian Amstutz, Leonid Machitski, Patrick Kujala i Dennis Lind als comandaments del Lamborghini Huracán GT3 Evo 2019. El quartet ha registrat un millor crono d’1:45.577. Així i tot, la batalla sembla ser més que evident amb els vigents campions de la prova, l’equip Herberth Motorsport. Els alemanys volen revalidar el seu resultat, i per a fer-ho només els val demostrar un ritme superior. Amb un Porsche 911 GT3 R, Edward Lewis Brauner, Stefan Aust i Klaus Blacher han aconseguit situar-se en la primera línia de la graella, en la segona posició absoluta, a gairebé dues dècimes de Barwell Motorsport. GPX Racing ha estat el tercer millor classificat amb un altre Porsche (Jean-Pierre Valentini, Benjamin Gohete, Stuart Hall, Jordan Grogor, Nicky Pastorelli).

Destacar també el paper de Francesc Gutiérrez,

el pilot local que ha participat en totes les edicions de la mítica carrera de resistència. Gutiérrez figura en la 12ª plaça amb la formació francesa Vortex V8.

Si això succeïa amb els GT’s, els turismes també han tingut el seu moment de màxima tensió i concentració. La volta més ràpida ha estat per al BMW M4 GTR de Munckhof Racing (Van de Munckhof, Poland, Van Vliet, Van Berlo, Van Berlo), aturant el cronòmetre en 1:55.617, seguit de RTR Projects i Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing. En aquesta divisió TCE es troben els tres equips de casa. El millor classificat ha estat Baporo Motorsport amb el Cupra TCR DSG (Sapag, Ciarrocchi, Artemyev, Vescovi). El TICTAP TOTCAR SPORT sortirà demà des de l’onzena posició, i el GSR by Speed Factory ho farà tres posicions més enrere.

Les 24H SimRacing escalfen motors

Els 15 equips participants s’han reunit per primera vegada avui en el Montjuïc Club i s’han posat a la feina amb els seus simuladors. L’objectiu ha estat el de rodar i practicar abans d’una ràpida sessió classificatòria que tindrà lloc demà a les 11 h. Entre els equips destaca MSI, l’equip SimRacing de Teo Martín, que es va adjudicar el millor temps en el classificatori online previ al míting. També sonen amb força altres conjunts coneguts en el món dels eSports, com és el cas de Vodafone Giants i Williams eSports.

Avui a les 12 h s’ha donat el tret de sortida a totes dues competicions i, a més, es podran seguir per streaming:

24 Hores de Barcelona
24H SimRacing: TwitchFacebook i Youtube

Molta diversió amb la Fan Zone i l’accés a la graella de sortida

La Fan Zone se situa al pàdoc i és un espai de desconnexió amb totes les comoditats. Els assistents poden entretenir-se amb simuladors i, si ho desitgen, ho poden fer sense perdre detall de la competició real i virtual; ja que s’instal·larà una pantalla gegant per a seguir tant les 24 Hores de Barcelona com les 24H SimRacing. A més, en aquest punt es pot trobar un food truck per a reposar forces.

La gran novetat d’aquesta edició és l’obertura de la graella de sortida a tots els assistents. Aquests poden accedir demà a la recta principal del Circuit de Barcelona-Catalunya mentre les línies de sortida estan formades, escassos minuts abans de donar el tret de sortida.

Entrada gratuïta descarregant la invitació

Per a gaudir de les 24 Hores de Barcelona d’Automobilisme-Trofeu Fermí Vélez i de les 24H SimRacing, només cal descarregar la invitació a www.circuit.cat. L’accés s’efectuarà per la Porta 3 (a partir de les 09.30 h el dissabte) i els vehicles es podran estacionar al pàrquing In6. Les tribunes obertes per a seguir tota l’activitat són la Principal, la F i la G.

Switch to mobile version