Autor Economia
24 Agost 2019 a 15:00

La Generalitat impulsa una finestreta única dels marxants

Catalunya compta amb 572 mercats no sedentaris, a 475 municipis

UMIC servei consum diba

UMIC servei consum diba

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través de la Direcció General de Comerç, impulsarà una finestreta única dels marxants, amb l’objectiu de simplificar el procediment d’autorització de les parades dels mercats  no sedentaris davant els ajuntaments.

La directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha presidit aquest mes de juliol la primera reunió de la Comissió de treball sobre la venda no sedentària, integrada per membres del Consell Assessor de Comerç en representació de les organitzacions empresarials, les organitzacions de consumidors, les organitzacions sindicals i les organitzacions municipals, així com per professionals qualificats del sector de la venda no sedentària.
En aquest marc, es va acordar impulsar aquesta finestreta única dels marxants, per tal de posar a l’abast dels marxants instruments per simplificar el compliment dels requisits municipals i així amb un sol registre poder unificar les dades que els ajuntaments necessiten per autoritzar les pertinents parades de marxants en els mercats municipals no sedentaris
En la Llei de Comerç, Serveis i Fires (Llei 18/2017, d’1 d’agost), en l’art.15, i el Decret 162/2015, que regula la venda no sedentària, es preveuen instruments a disposició del marxants per facilitar-los l’acreditació simplificada.
Actualment, Catalunya compta amb 572 mercats no sedentaris, a un total de 475 municipis, amb 5.950 empreses en parades i mercats ambulants que ocupen a més de 8.000 persones.
Switch to mobile version