Autor Articles i estudis
21 Juny 2019 a 12:00

COURAGE, un company virtual que guia els joves adolescents en l’ús de les xarxes socials

cerca internet// Foto: upf

cerca internet// Foto: upf

COURAGE: A Social Media Companion Safeguarding and Educating Students, és un nou projecte que està finançat per la Fundació Volkswagen que va començar a l’abril del 2019 i tindrà una durada de 4 anys. Té com a objectiu principal desenvolupar un company virtual que eduqui i doni suport als estudiants adolescents que s’han d’afrontar a les amenaces de les xarxes socials, com ara la discriminació i els biaixos, per exemple en qüestions de gènere.

Amenaces que poden convertir-se en discurs d’odi, conduir a situacions d’assetjament, proporcionar notícies falses o altres tipus de continguts tòxics que puguin afectar fortament el món real. El company virtual augmentarà la consciència d’aquestes amenaces potencials a les xarxes socials i alhora proporcionarà una experiència satisfactòria a través de l’ús de noves estratègies de gamificació i algorismes de selecció d’informació educativa.

El projecte compta amb un finançament de prop d’1,5 milions d’euros i un consorci internacional integrat per:
Sabrina Eimler (HS Rhurwest , Alemanya ), Ulrich Hoppe (RIAS, Duisburg , Alemanya), Davinia Hernández-LeoUdo  Kruschwitz   (Essex ,Regne Unit), Davide Taibi (CNR-ITD, Palerm , Itàlia ).

Per part de la UPF formen part de l’equip d’investigadors el grup de recerca TIDE , que lidera la investigadora Davinia Hernández-Leo, investigadora principal del projecte,  amb Viçenc Gómez  i Anders Jonsson, investigadors del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC),  i Carlos Scolari, investigador del Departament de Comunicació de la UPF.

Objectius principals del projecte COURAGE

Els tres objectius principals del projecte són:

  • desenvolupar interfícies d’usuari per les xarxes socials que eduquin i donin suport als usuaris en l’adopció d’empatia com a principis ètics de governança pròpia a les xarxes, per contrarestar la difusió de contingut tòxic;
  • desenvolupar, avançar i integrar mètodes i eines per reconèixer automàticament i contrarestar les amenaces per a la salut d’una societat connectada;
  • comprendre i modelar el que és una societat sana i hiper connectada per donar suport als riscos futurs i detectar noves amenaces.

La Fundació Volkswagen promou les ciències humanes i socials, així com també la ciència i la tecnologia en l’educació superior i la investigació. Finança projectes d’investigació i ajuda a institucions acadèmiques per millorar les condicions estructurals del seu treball. En particular, la Fundació te la missió de donar suport als joves acadèmics que aspiren i amb el seu treball promouen la col·laboració interdisciplinària i internacional.

Switch to mobile version