Autor Societat
11 Maig 2019 a 18:00

Una delegació francesa i una colombiana visiten l’ISPC

Per conèixer el sistema formatiu i organitzatiu de les emergències a Catalunya

 

Delegació ENSOSP visita ISPC// Foto: Conselleria Interior

Delegació ENSOSP visita ISPC// Foto: Conselleria Interior

Una delegació d’aspirants a oficials de l’Escola Nacional Superior d’Oficials de Bombers de França (ENSOSP) ha realitzat una visita formativa a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) per conèixer el model formatiu i el sistema organitzatiu de les emergències a Catalunya.
En concret, aquesta delegació, que duu a terme una visita a Catalunya de dos dies, ha estat rebuda per la directora de l’ISPC, Montserrat Royes, i pel Cap de l’Escola de Bombers i Protecció Civil (EBPC), Josep Maria Juncosa. El grup ha visitat les instal·lacions de l’Institut i ha pogut conèixer de primera mà el projecte de recerca per la innovació en la formació (GRIF). A més, també ha assistit a les pràctiques formatives de caporals i sergents de l’Ajuntament de Barcelona.
Aquesta visita s’emmarca en la col·laboració establerta entre ambdues institucions per fer intercanvis formatius de comandaments del cos de Bombers.
Per la tarda, la delegació va fer  una visita al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT), on l’han rebut representants de la Direcció General de Protecció Civil.
Avui al matí, els responsables de l’ENSOSP s’han desplaçat al parc de Bombers de la Zona Franca i al Centre d’Emergències de Barcelona, gestionat pels Bombers de Barcelona. També han conegut la tasca de prevenció que duen a terme els Bombers de Barcelona a la Sagrada Família.
Visita dels bombers voluntaris de Sabaneta (Colòmbia)
 
L’ISPC també va rebre la visita de tres comandaments dels bombers voluntaris de Sabaneta (Colòmbia) i una directora administrativa. Aquesta trobada es va dur a terme amb l’objectiu de conèixer els processos administratius i de formació dels Bombers a Catalunya.
Després de visitar les instal·lacions de l’Institut, la delegació també va conèixer el projecte GRIF i va assistir a les pràctiques formatives de caporals i sergents de l’Ajuntament de Barcelona.
Switch to mobile version