Autor Societat
13 Abril 2019 a 10:00

Operació sortida de Setmana Santa

L’SCT demana màxima prudència en els desplaçaments

Control seguretat passiva mossos// Foto: mossos

Control seguretat passiva mossos// Foto: mossos

Des del Servei Català de Trànsit (SCT) fan una crida a la prudència i a la responsabilitat dels conductors durant aquest cap de setmana que marca el tret de sortida de l’operació especial de Setmana Santa. L’SCT alerta que el factor humà, com per exemple les distraccions o la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues, és present en la majoria dels accidents i demana, tant als conductors com als acompanyants, que tinguin una actitud prudent en els seus desplaçaments i evitin conductes que posin en risc la seva seguretat i la dels altres. Enguany, fins al 10 d’abril, han mort a les carreteres catalanes 38 persones en 37 accidents de trànsit.
En aquesta primera fase del dispositiu de Setmana Santa no es preveuen complicacions de mobilitat destacades tot i que hi ha una primera operació sortida parcial des d’ahir divendres 12 a les 15.00 hores fins dissabte 13 a les 15.00 hores en què es calcula que uns 451.000 vehicles surtin de l’àrea metropolitana Barcelona.
 
Dispositiu de la primera fase
 
El dispositiu especial de Setmana Santa d’enguany comprèn des de la tarda del divendres 12 d’abril fins a les 24 hores del dilluns 22 d’abril. La primera fase s’allarga des de les 15 hores del divendres 12 d’abril fins a les 24 hores del diumenge 14 d’abril,coincidint amb l’inici de les vacances escolars i universitàries. La segona fase començarà el dijous 18 d’abril.
 
Dies i horaris amb previsió de més mobilitat durant la primera fase:
Sortida: Divendres, 12 d’abril de  14 a 21 hores
            Dissabte, 13 d’abril d’11 a 14 hores
 
Retorn: Diumenge, 14 d’abril de 18 a 22 hores
Pel que fa les a les vies que podran concentrar més mobilitat tant durant la sortida com la tornada, seran sobretot les principals de l’àrea metropolitana de Barcelona, com l’AP-7, B-30, B-23, C-58 i A-2. Es tracta d’un cap de setmana de transició, de primavera, en el qual no es preveuen complicacions viàries rellevants i on les vies d’accés a destinacions de muntanya com la C-16 o la C-17 ja no registren importants problemes de mobilitat.
Switch to mobile version