Autor La recepta
25 Octubre 2018 a 12:00

Escaldums de matances

matances Porc mallorquí selecte// Foto : gastroteca.cat

matances Porc mallorquí selecte// Foto : gastroteca.cat

Ingredients:
  • 150 gr – Carn capolada de porc negre mallorquí
  • 1 – Ronyó de porc negre mallorquí
  • 100 gr – Fetge de porc negre mallorquí
  • 200 gr – Costella de porc negre mallorquí
  • 1 – Ceba
  • 150 gr – Esclata-sangs o xampinyons
  • 0,5 Kg – Patató
  • 1 – Ou
  • Farina
  • 1 tassonet – Conyac
  • Alls
  • Llorer
  • Oli d’oliva de Mallorca
  • Sal i pebre bo
  • Pebre bo blanc
  • Canyella
Preparació:

Afegir l’ou, sal, pebre bo blanc i canyella a la carn capolada. Mesclar-ho i fer pilotes no molt grosses, enfarinar-les i fregir-les.

Tallar el ronyóa rodanxes, posar-ho en remull una estona amb aigua i vinagre, rebejar-ho i deixar-ho degotar.

Dins una greixoneran amb un roll d’oli d’oliva se sofregeix una cabeça d’alls, el fetge i la costella tallats a trossets i el ronyó, tot salpebrat. Posar-hi la ceba pelada i tallada per llarg. En estar rossa, afegir-hi aigua, sal i una fulla de llorer. En bullir, posar-hi el conyac i deixar-ho coure tres quarts d’hora. Afegir les pilotes perquè bullin 10 minuts.

Pelar el patató, fregir-ho i posar-ho dins la greixonera perquè faci uns bulls amb la resta.

Deixar-ho reposar abans de servir-ho.

Categoria: Carns.
Font: Serrano A. Les receptes de Na Tonina. 2ª edició. Ed. Documenta Balear, Palma.

 

Switch to mobile version