Autor Societat
3 Octubre 2018 a 10:00

Acord per fer efectiva la incorporació dels Mossos al CITCO

El proper divendres 5 d’Octubre

 

Comisió mixte seguretat CITCO//Foto: Conselleria interior

Comisió mixte seguretat CITCO//Foto: Conselleria interior

La Comissió Mixta de Seguretat entre l’Estat i la Generalitat ha celebrat aquest dimarts la seva primera reunió per a fer seguiment dels acords rubricats a la Junta de Seguretat de Catalunya.
Aquesta Comissió Mixta està integrada, per part de l’Estat, per la delegada del Govern Central a Catalunya, Teresa Cunillera; el director del Gabinet de Coordinació de la Secretaria d’Estat de Seguretat, José Antonio Rodríguez; el cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, José Antonio Togores, i el cap de la VII Zona de la Guàrdia Civil, Pedro Garrido.
Per part de la Generalitat, està integrada pel secretari general del departament d’Interior, Brauli Duart; el director general de la Policia, Andreu Joan Martínez; el comissari en cap del cos de Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, i el cap de la Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat, Emili Quevedo.
Segons es va acordar en la darrera Junta de Seguretat de Catalunya celebrada el 6 de setembre al Palau de la Generalitat, la Comissió Mixta s’havia de reunir per primera vegada abans del 30 de novembre d’aquest any.
A la reunió s’ha acordat fer efectiva la plena integració dels Mossos d’Esquadra al Sistema de Coordinació d’Investigacions del CITCO el proper divendres 5 d’octubre. A la passada Junta de Seguretat de Catalunya es va acordar aconseguir la integració dels Mossos d’Esquadra al CITCO en el termini màxim d’un mes.
També s’ha activat la creació immediata dels grups de treball acordats en la última Junta de Seguretat. D’aquesta manera, s’ha constituït la Comissió Tècnica de Seguiment per a la integració i interoperabilitat dels respectius sistemes en matèria de violència de gènere, que són els Siav en el cas de la Generalitat, i el Viogen en el cas de l’Estat. Aquest grup de treball estarà compost per:
Per part de l’Estat:
–       Marina Rodríguez, representant del sistema de seguiment de violència de gènere de la Secretaria d’Estat de Seguretat
–       Representant de la comissaria general de la Policia Judicial de la Direcció General de la Policia
–       Representant de la Prefectura de Policia Judicial de la Direcció General de la Guàrdia Civil
Per part de la Generalitat:
–          Jordi Jardí, director general d’Administració de Seguretat
–          Emili Quevedo, cap de la Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat
–          Un representant de la Comissaria d’Investigació Criminal dels Mossos
Així mateix, s’ha constituït el Grup de Treball per a implementar i estudiar la integració dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat al CAT112. Aquest grup de treball estarà compost per:
Per part de l’Estat:
–          Teresa Cunillera, delegada del Govern Central a Catalunya
–          José Antonio Togores, cap superior de la Policia Nacional a Catalunya
–          Pedro Garrido, cap de la VII Zona de la Guàrdia Civil
–          José Antonio Rodríguez, director del Gabinet de Coordinació de la Secretaria d’Estat de Seguretat
Per part de la Generalitat:
–          Andreu Joan Martínez, director general de la Policia
–          Joan Delort, director del CAT112
–          Miquel Esquius, comissari en cap dels Mossos d’Esquadra
–          Emili Quevedo, cap de la Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat
A la reunió també s’ha acordat posar en marxa un grup de treball per analitzar com la unitat nacional d’EUROPOL pugui habilitar als Mossos en el sistema SIENA i la seva incorporació com a integrant del grup de treball nacional constituït per a establir la posició del ministeri davant el comitè permanent de cooperació operativa en matèria de seguretat interior del Consell de la Unió Europea (COSI), i la creació d’un grup de treball per a estudiar la inclusió dels Mossos en el conveni d’aplicació de l’acord Schengen per a que siguin agents habilitats per a dur a terme “persecucions en calent”. La constitució d’aquests grups es posarà en marxa en un termini d’entre quinze dies i un mes.
La comissió mixta ha acordat també crear un grup de treball per a l’actualització del procediment per a ampliar la dotació d’efectius dels Mossos d’Esquadra.
També s’ha arribat a altres acords com la posada en marxa del Comitè de Coordinació Policial i de la Comissió de Coordinació Policial de Catalunya.
Switch to mobile version