Autor La recepta
21 Agost 2018 a 12:00

Cargols dolços i picants

cargols dolços i picants// Foto: unareceta.com

cargols dolços i picants// Foto: unareceta.com

Ingredients:
  • 1 1/4 kg – Cargols
  • 1 – Ceba
  • 3 grans – All
  • 2 – Tomàquets madurs
  • 1 – Bitxo
  • 100 g – Cansalada tallada a daus
  • 100 g – Salsitxa tallada petita
  • un – Tall de pernil
  • 1 got – Moscatell
  • Oli
  • Sal
  • Aigua
  • Per fer la picada: – Julivert
  • 1 grapat – Avellanes
Preparació:

Feu bullir els cargols (vegeu la recepta de Cargols a la cassola).
En una cassola sofregiu la cansalada, el pernil i les salsitxes, i retireu-ho.
En el mateix oli hi feu un sofregit amb la ceba, l’all, el tomàquet i el bitxo.
Quan estigui ben fet hi afegiu una cullerada de farina, ho remeneu, ho deixeu coure uns instants i hi afegiu el moscatell.
Mulleu-ho amb l’aigua de bullir els cargols.
Afegiu-hi els cargols i deixeu-ho coure uns 15 minuts més.
A mitja cocció afegiu-hi la picada i la carn.

Variacions:
S’hi pot posar conill, en comptes de la cansalada i la salsitxa.
Es poden fer sense la carn de porc.
S’hi pot afegir un raig d’anís al final de la cocció.
Es pot lligar amb pa ratllat, pa fregit o galetes, en lloc de farina.
Es pot afegir safrà a la picada.
Es pot afegir xocolata a la picada.

Categoria: Bolets i cargols.
Font: Corpus Culinari Català
Switch to mobile version