Autor Articles i estudis
2 Juny 2018 a 12:00

Sis consells per evitar el pèl encrespat. No més frizz!

Bellesaactiva Pel encrespat//Foto Bellezaactiva Amic

Bellesaactiva Pel encrespat//Foto Bellezaactiva Amic

Per a moltes dones, i també homes, el cabell encrespat els porta de cap. El frizz pot arruïnar qualsevol pentinat i és una de les preguntes més habituals que rebem en Bellesa activa. T’oferim 6 senzills consells per evitar el cabell encrespat.

El cabell s’electritza perquè li falta hidratació i això fa que busqui l’aigua que li falta en l’ambient. Per això s’expandeix, aixecant-se la cutícula, i fa que encara es deshidrati més. Un cercle viciós… També hi ha molts Mites i veritats sobre el cabell electritzat que pots resoldre consultant l’entrada que t’hem enllaçat. Avui fixarem la nostra atenció en consells pràctics:

  1. Evita rentar teu cabell diàriament, encara que sembli mentida, els continus rentats ressequen més el cabell. Quan ho facis, tria xampús suaus i hidratants.
  2. Després del rentat, utilitza un condicionador adequat al teu tipus de cabell i necesitats cada vegada que et rentis els cabells, i finalitza l’esbandida amb aigua freda. Els condicionadors fan que el teu cabell retingui la humitat que necessita i facilita el desembolicat.
  3. No freguis els cabells amb la tovallola. Quan acabis de rentar el teu cabell, envolta el teu cap amb una tovallola perquè absorbeixi la humitat. D’aquesta forma no només evitarà que les cutícules del cabell s’aixequin i es pugui trencar el pèl, sinó que també posaràs fre a aquest efecte frizz.
  4. Arriba el moment de desembolicar… La fricció del raspall és el principal causant del “frizz”. Aquest s’origina quan les càrregues positives i negatives de cadascuna de les fibres capil·lars es desequilibren. El cabell s’eriça i apareix el “pèl electritzat”. Pentina’l amb suavitat i no de forma enèrgica. Escull raspalls de pues naturals i estructura de fusta, perquè els metàl·lics amb pues acríliques incrementen l’efecte.
  5. Evita l’ús d’assecadors i planxes, sempre que puguis, ressequen la fibra capil·lar i incrementen el cabell encrespat.
  6. Escull productes d’acabat que siguin nutritius, oblida’t dels formulats amb alcohol, que ressequen el cabell i incrementen l’efecte frizz. Els més adequats són els olis, les ceres i les pomades, que ofereixen un efecte protector i nutritiu.
Switch to mobile version