Autor Societat
23 Juny 2018 a 10:00

Campanya del Banc d’aliments “La fam no fa vacances ”

Mercè Conesa lliura 2 tones d’aliments

La fam no fa vacances// Foto: diba

La fam no fa vacances// Foto: diba

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va lliurar dijous a la presidenta del Banc dels Aliments, Roser Brutau, una tona d’aliments recollits pels treballadors i treballadores de la corporació i 1.000 litres d’oli aportats directament per la Diputació, seguint la crida solidària de la campanya “La fam no fa vacances”. A l’acte de lliurament, queva tenir lloc a Can Serra, seu de la Diputació, també ha assistit la vicepresidenta quarta i responsable de l’Àrea d’Atenció a les persones, Meritxell Budó.

Enguany, el personal de la Diputació ha aconseguit recollir 1.000 Kg d’aliments, als quals s’ha sumat una aportació igual en litres d’oli feta per part de la institució -segons el compromís adquirit per la corporació amb aquesta campanya-, fins a arribar als 2.000 Kg que s’han lliurat avui.

La campanya “La fam no fa vacances” és una iniciativa del Banc dels Aliments, a la qual s’adhereix la Diputació des de fa sis anys. Els treballadors de la corporació han estat cridats a participar-hi aportant aliments bàsics com ara oli, llegums cuits, llet o conserves de peix i carn.

Durant el seu parlament, la presidenta de la Diputació ha recordat que ara farà l’any de la inauguració d’un magatzem d’aliments solidaris a les instal·lacions de Pirelli a Manresa gestionat pel Banc del Aliments en col·laboració amb d’altres entitats, on es distribueix menjar per a persones en situació de precarietat del Bages, el Berguedà i el Moianès, i que es va obrir amb el suport de la Diputació. En aquest sentit, Mercè Conesa ha reafirmat el compromís de la corporació per ajudar a buscar nous espais a la demarcació per emmagatzemar aliments tot dient que “aquesta és una iniciativa per apropar el servei a les persones. Perquè encara hi ha moltes persones en situació de vulnerabilitat. El Banc dels Aliments podeu comptar amb el suport de la Diputació per trobar nous espais, com ara un magatzem al Maresme”.

De la seva part, la presidenta del Banc dels Aliments, Roser Brutau, va agrair la donació dels aliments i molt especialment a tots els treballadors i treballadores perquè, va dir, “és un gest molt important que suposa l’ajuda de persones a d’altres persones” i ha afegit que “aquesta lluitem contra la pobresa i la precarietat cal continuar-la fent en xarxa amb les entitats i la societat”.

L’acció solidària i participativa s’emmarca aquest 2018 en una altra campanya de sensibilització sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible, aprovats per Nacions Unides en l’agenda del 2030 i que al llarg del mes de juny es visualitza internament a través de diferents accions posant l’accent en el dret a l’alimentació, que de forma transversal impulsa la Diputació en les seves polítiques públiques.

En aquest sentit, una de les darreres accions ha consistit en l’espigolada d’un camp de pastanagues de Gavà, on gràcies a la participació d’una cinquantena de treballadors i treballadores de la Diputació es van aconseguir 3.000 Kg de pastanagues, la collita de les quals no resultava rendible pel pagès i així d’aquesta manera va arribar directament al Banc dels Aliments.

 

Switch to mobile version