Autor Societat
27 Maig 2018 a 15:00

ONCE Catalunya lliura els premis als guanyadors del 34 Concurs Escolar

Hi han participat 17.231 estudiants de 250 centres educatius i 354 professors

34 Premis Escolars ONCE//Foto: ONCE

34 Premis Escolars ONCE//Foto: ONCE

Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, vicepresident del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona han lliurat els premis de Barcelona i de Catalunya als guanyadors del Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació, juntament amb Mercè Esteve, subdirectora general d’Ordenació i Atenció a la Diversitat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, que ha presidit l’acte.

Alumnes de la escola Dominiques de l’Ensenyament (Barcelona) han estat els guanyadors de Barcelona de la categoria A, 3r i 4t de Primària.

El Col·legi Sant Rafael (La Selva del Camp – Tarragona) ha estat guanyador de Catalunya de la categoria A, 3r i 4t de Primària.

Per la seva banda, l’Escola Guillem de Balsareny (Balsareny – Barcelona) ha estat guanyadora de Barcelona i de Catalunya a la categoria B, 5è i 6è de Primària.

També han estat guanyadors de Barcelona i de Catalunya els alumnes de l’Institut La Guineueta (Barcelona) que participaven a la categoria C, (ESO i FP Bàsica).

A Catalunya han participat al Concurs de l’ONCE i la seva Fundació 17.231 estudiants de 250 centres educatius, sota la coordinació de 354 professors i professores.

Sota el lema “Reinventem junts una escola per a tothom“, el concurs ha posat a disposició dels participants diverses eines per treballar sobre aspectes tan rellevants com l’educació emocional, les intel·ligències múltiples, l’ús de les noves tecnologies, el redisseny de l’espai escolar o la diversitat a l’aula. D’aquesta manera, han estat els propis escolars i docents els que han realitzat diferents propostes per fer una escola per a tothom.

Cada aula ha pujat a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es) el seu treball. Els estudiants de Primària i Educació Especial han realitzat un cartell que reivindica una escola per a tothom, acompanyat d’una audiodescripció, mentre que els alumnes de l’ESO, FP i Batxillerat han gravat una peça audiovisual (d’un minut de durada) on es mostra com hauria de ser una escola inclusiva.

Per a la seva composició, els alumnes han pogut seleccionar retalls de revistes i diaris, utilitzar imatges d’Internet, fer fotos ells mateixos o realitzar una barreja de opcions anteriors. A més, els escolars han pogut utilitzar totes les tècniques a què puguin accedir, des de les més tradicionals, com el collage (amb l’ús de cola i tisores), a qualsevol programa d’ordinador que els permeti tractar imatges (photoshop, editors on-line).

El jurat de Catalunya ha estat format per: Rebeca García, Cap del Departament de Coordinació i Recursos Humans i Generals de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, vicepresident 1er del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Meritxell Caralt, secretària tècnica del COCARMI; Lourdes Caseny, tècnica del Servei d’Atenció a la Diversitat i la Inclusió, adscrita al Departament d’Ensenyament; Teresa A. Sabariego, Tècnica de material tiflotècnic, adscrita al CRE ONCE Barcelona; Rosa Pàmies, Mestra especialista de plàstica, del CREDV/CRE ONCE Barcelona, adscrita al Departament d’Ensenyament i Àngels Castro, periodista del Departament Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

 

Switch to mobile version