Autor Societat
19 Abril 2018 a 15:00

“Som elèctrics!”. La tercera edició del congrés sobre el vehicle elèctric

Des d’avui i fins dissabte a Terrassa

III congres vehicle electric

La tercera edició del congrés sobre el vehicle elèctric “Som elèctrics!”comença avui dijous, 19 d’abril, al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), a Terrassa.
“Som elèctrics!” se celebrarà fins dissabte 21 d’abril i vol ser un espai de divulgació i reflexió sobre nous models, tecnologies i experiències al voltant del vehicle elèctric.
El congrés, organitzat pel mNACTEC, amb una idea original i direcció de Sol Roig i amb la direcció tècnica de BioQuat i Circutor, compta amb el patrocini de Nissan i Renault, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), Eurecat Centre Tecnològic de Catalunya, Econia, Silence, Millor Battery, Uualk, UPC ecoRacing, Movelco, Institut Català d’Energia, Circuit de Catalunya, Hobby Classic i Fupar.
El congrés s’adreça tant al públic general interessat en conèixer nous models i possibilitats del vehicle elèctric, com a empreses, institucions i estudiants relacionats amb el món de la mobilitat, la salut i la tecnologia.
Continguts del congrés
En un moment en què el ràpid avanç de la tecnologia i els estralls de la contaminació fan necessari prendre decisions valentes i actuacions conjuntes, “Som Elèctrics!” abordarà temes com la contaminació i el seu impacte en la salut, els nous serveis en mobilitat que marcaran el futur, el canvi de model social i la disrupció en el mercat, la connectivitat i la seguretat, l’avenç tecnològic que constata l’aparició d’un nou model d’indústria que haurà d’adaptar-se a aquesta nova societat i com impactaran tots aquests canvis de paradigma a nivell sociològic.
Hi participaran ponents referents en els àmbits de la ciència, la sociologia, la recerca, la innovació, el disseny de smart cities, així com les principals empreses del sector de carsharing i motosharing i d’app i els responsables del sector de l’automoció que han apostat per la mobilitat elèctrica.
Els continguts de l’edició d’enguany s’estructuren en quatre blocs, distribuïts en dos dies:
  • Dijous 19 d’abril (matí) | Salut i societat
  • Dijous 19 d’abril (tarda) | Societat i mobilitat
  • Divendres 20 d’abril (matí) | Tecnologia i empresa
  • Divendres 20 d’abril (tarda) | Connectivitat i societat 
Els tres dies de “Som Elèctrics!”, a la Rambla d’Ègara i a l’interior del mNACTEC, s’exposaran vehicles, motos i bicicletes elèctriques. Paral·lelament, el mNACTEC oferirà una exposició sobre la contaminació i l’evolució del vehicle elèctric.
El mNACTEC
El mNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.
La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.
Switch to mobile version