Autor Opinió
24 Març 2018 a 10:00

El govern de la Diputació condemna l’empresonament dels cinc polítics catalans

La Casa Serra, seu de la Diputació de Barcelona

La Casa Serra, seu de la Diputació de Barcelona // Imatge de Wikimedia Commons (Autor: Amadalvarez)

El govern de la Diputació de Barcelona rebutja i condemna l’empresonament, dictat aquest divendres pel Tribunal Suprem, del candidat a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Jordi Turull, dels tres consellers del Govern legítim, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa, i de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. També mostra el suport als seus familiars i amics, així com als polítics catalans que han hagut d’exiliar-se.

El govern de la Diputació de Barcelona exigeix l’alliberament dels presos polítics i demana que l’Estat espanyol posi fi a la repressió política i judicial que està patint el nostre país.

El govern de la Diputació es manté al costat de tots aquells representants que defensen el mandat de les eleccions del 21D, imposades per un Govern espanyol que manté vigent l’article 155 que manté paralitzada l’acció política del nostre país.

El govern de la corporació reitera la necessitat que la Unió Europea i la comunitat internacional prengui partit a favor del diàleg i el consens establint els mecanismes necessaris que facin viable una mediació entre les parts, especialment a la vista dels greus esdeveniments que de forma contínua es succeeixen a Catalunya.

La Diputació de Barcelona, la principal institució supramunicipal del país, que treballa al costat dels 311 ajuntaments de la demarcació de Barcelona, manté el seu compromís de garantir el funcionalment i l’autonomia del poder local.

Switch to mobile version