Autor Societat
3 Febrer 2018 a 15:00

Les UMIC visitaran 80 municipis

Aquest mes de febrer

UMIC // Imatge cedida per la Diputació

UMIC // Imatge cedida per la Diputació

Durant aquest febrer els consumidors de 80 municipis de la demarcació de Barcelona podran presentar les seves consultes i reclamacions gratuïtament a les Unitats Mòbils d’Informació al Consumidor (UMIC) de la Diputació de Barcelona, que es desplacen pel territori. El mes passat els sectors més reclamats pels consumidors de la demarcació de Barcelona van ser les telecomunicacions, les assegurances i el comerç minorista de proximitat.

Viure en un municipi on no hi hagi un servei municipal de consum no és cap entrebanc per conèixer i exercir els drets com a consumidor gràcies a aquestes unitats mòbils.

Les UMIC formen part del programa de l’Oficina Provincial d’Informació al Consumidor (OPIC) del Servei de Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona. El seu equip tècnic dóna resposta a les consultes i reclamacions que hi fan directament, de manera presencial, els ciutadans, i també atén immediatament les consultes que es trameten telemàticament mitjançant la Bústia del Consumidor, situada a cadascun dels més de 200 ajuntaments adherits a aquest servei.

El servei de l’OPIC està destinat als ajuntaments que no disposen de serveis municipals de consum i té com a finalitat bàsica defensar els consumidors i els seus drets.

A més a més, les UMIC també faciliten material informatiu i donen consells sobre com estalviar en les factures d’aigua, gas i electricitat, que són les consultes més habituals, juntament amb les relacionades amb telecomunicacions i empreses de telefonia mòbil.

Podeu consultar el llistat dels municipis i les dates de visita de les UMIC clicant aquí.

Switch to mobile version