Autor Notícies
1 Gener 2018 a 18:00

Protecció Civil activa l’Alerta del pla VENTCAT

La tarda i nit del dia d’Any Nou a tot el litoral i prelitoral

arxiu: ventada Matadepera

arxiu: ventada Matadepera

La tarda-vespre,  serà el moment en el que el vent de nord-oest i oest reapareixerà amb força a tot el litoral i prelitoral de Catalunya, a més del Pirineu, especialment a cotes altes. Hi haurà vent sostingut i fortes ratxes. El risc es alt a tota aquesta zona
A les zones urbanes del litoral i prelitoral de l’àmbit metropolità de Barcelona i de les comarques de Tarragona es possible que es produeixin incidències per les fortes ratxes de vent que seran superiors a les habituals. Cal tenir especial cura en els desplaçaments arreu de Catalunya per la tornada dels dies de festa.
Nomès el risc es moderat a la Catalunya central, Terres de Lleida i Terres de l’Ebre
Protecció Civil demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. També cal extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure tant a l’entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent.
A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire, tenint especial cura amb els elements de decoració nadalenca. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. Al carrer també cal extremar la prudència prop dels elements de decoració i d’il·luminació nadalenca. En els moments de les ratxes més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents. Cal evitar situar-se a prop dels arbres ja que poden desprendre’s branques i causar danys.
A més, es important seguir les indicacions del SCT en cas que conduïu en situació de vent:
En cas de vent fort, subjecteu el voltant amb fermesa i amb les dues mans. Reduïu la velocitat i, amb molta suavitat, corregiu les desviacions produïdes pels cops de vent per mantenir la trajectòria del nostre vehicle.
Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.
Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.
Switch to mobile version