Autor Política
7 Gener 2018 a 15:00

CaixaBank obre una sucursal a Frankfurt

Té presència internacional a 18 països

Nova oficina CaixaBank Brasil

Nova oficina CaixaBank Brasil

CaixaBank ha inaugurat la seva primera sucursal operativa a Frankfurt, des d’on oferirà serveis de comerç exterior, banca d’empreses i banca corporativa. L’entitat està present a Alemanya des de l’any 2004, a través d’una oficina de representació que ara s’ha transformat en sucursal operativa per oferir de forma directa serveis financers a les empreses.

Amb aquesta obertura, CaixaBank potencia el seu servei d’acompanyament als clients de l’entitat en la internacionalització del seu negoci. Alemanya és un país clau per a moltes companyies amb plans d’expansió en els diversos mercats europeus i aquesta sucursal els permetrà accedir directament a finançament, serveis bancaris i assessorament per al desenvolupament de la seva activitat.

Precisament per potenciar la tasca d’assessorament i acompanyament a les empreses, la sucursal operativa de CaixaBank a Frankfurt comptarà específicament amb un equip d’experts en gestió de riscos, compliment normatiu, assessoria jurídica i reporting a entitats reguladores.

Alemanya, un potent soci comercial i un motor econòmic d’Europa

L’economia alemanya ha estat tradicionalment un dels motors econòmics d’Europa i viu en l’actualitat una etapa de creixement continu i constant. L’any 2016, ha sumat el setè any consecutiu d’augment del PIB, recolzada per la forta demanda interna, i es preveu que el ritme de creixement es mantingui durant l’any 2018. La seva privilegiada situació geogràfica la converteix en el centre neuràlgic d’intercanvi comercial a Europa.

Igualment, Alemanya és un dels grans socis comercials d’Espanya: només França sobrepassa a Alemanya en volum d’exportacions amb destinació al mercat espanyol. El comerç entre els dos països és excel·lent: fins el mes d’agost de 2017, les exportacions espanyoles de béns a Alemanya han crescut un 7,2% i les importacions s’han incrementat un 6,9% respecte al mateix període de 2016.

Alemanya és també és un dels principals clients per al sector turístic espanyol i un dels principals emissors d’inversió: durant el primer semestre de l’any 2017, la inversió alemanya a Espanya ha ascendit a 2.389 milions d’euros

A més de reforçar el servei a les empreses vinculades al comerç exterior i a la inversió entre Alemanya i Espanya, l’obertura de la nova sucursal operativa permetrà a l’entitat financera que presideix Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar augmentar la seva quota en el mercat alemany de banca d’empreses. A la cartera de clients de l’entitat ja hi ha una destacada presència de multinacionals alemanyes de diferents sectors industrials, atretes pel model de banca internacional de CaixaBank: un alt nivell de qualitat, atenció personalitzada i assessorament a mida.

Sobre la xarxa internacional de CaixaBank

L’obertura de Frankfurt permet a CaixaBank ampliar la seva presència internacional a un total de 26 punts, repartits en 18 països. L’entitat articula la seva xarxa a través de sucursals operatives, oficines de representació i acords de cooperació amb bancs corresponents de primer nivell.

Actualment, CaixaBank compta amb oficines operatives al Marroc (Casablanca, Tànger, Agadir), Polònia (Varsòvia), Regne Unit (Londres) i ara Alemanya (Frankfurt). Des d’aquestes sucursals, CaixaBank proporciona assessorament, finançament i serveis bancaris a empreses espanyoles amb activitat al país. Igualment, ofereix serveis i finançament a empreses locals amb relació comercial amb Espanya o amb països amb sucursal.

D’altra banda, l’entitat té oficines de representació a la Xina (Pequín, Xangai i Hong Kong), França (París), Itàlia (Milà), Dubai, Índia (Nova Delhi), Turquia (Istanbul), Singapur, Egipte (el Caire ), Xile (Santiago de Xile), Colòmbia (Bogotà), Estats Units (Nova York), Sud-Àfrica (Johannesburg), Perú (Lima), Algèria (Alger) i Brasil (Sao Paulo).

Switch to mobile version