Autor Economia
6 Novembre 2017 a 15:00

Mals resultats de les empreses del IBEX-35 que han traslladat el domicili social fora Catalunya

Importants guanys de Grifols, l’unica que no l’ha canviat

Víctor Grifols

Víctor Grifols // Imatge del web Biocat.cat

L’Ibex torna a liderar les caigudes a Europa. L’índex amplia la seva ratxa de caigudes per 4art dia  consecutiu, mentre vigila les novetats judicials respecte als activistes socials (Jordi’s) i Consellers del Govern de Catalunya empresonats.

De les més afectades, les empreses del IBEX-35 que han traslladat el domicili social fora de Catalunya. Així Banc Sabadell que va tancar divendres amb una devaluació de les seves accions del 2,71% i avui segueix baixant, CaixaBank ho va fer amb unes pèrdues de l’1,66% i avui continua amb la mateixa tendència, Abertis va perdre un 1,02%, Gas Natural un 1,41%, Cellnex Telecom un 0,49% i ara està pla. Colonial és l’única que va salvar-se divendres, amb uns guanys de 0,52%.

Cas a part es la multinacional Grífols, que, amb el 95% del seu negoci internacionalitzat, ha mantingut la seva seu social a Catalunya, tot i tenir la seu fiscal a Irlanda, i s’ha mostrat defensora en tot moment del dret a decidir dels catalans.  Grífols va tancar la cotització de divendres amb un creixement del 3,60% després d’anunciar uns beneficis de 432 milions d’euros els nou primers mesos del 2017.

L’IBEX-35 que va començar Novembre per sobre dels 10.500 es troba ara a 10.322’80 punts

Switch to mobile version