Autor Societat
20 Novembre 2017 a 10:00

El 080 Barcelona Fashion guardonat amb el Premi Mirall a de l’ACAB

Per les iniciatives en sensibilització social contra els Trastorns de la Conducta Alimentària

Custo Barcelona, 080 Barcelona Fashion '14 // Imatge del web de 080 Barcelona Fashion

080 Barcelona Fashion // Imatge del web de 080 Barcelona Fashion

El 080 Barcelona Fashion ha estat guardonat amb el Premi Mirall a les “Millors iniciatives en sensibilització social contra els Trastorns de la Conducta Alimentària” de l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia de Catalunya (ACAB). El director del certamen de moda, Miquel Rodríguez, va recollir ahir aquest guardó en el marc de l’acte de celebració del 25è aniversari de l’entitat que va tenir lloc al Recinte Modernista de Sant Pau.
L’ ACAB  ha volgut reconèixer la tasca que ha realitzat el 080 Barcelona Fashion actuant com a altaveu de sensibilització social i apropant la tasca de l’associació a col·lectius especialment vulnerables. L’entitat també ha reconegut en aquest acte diferents inicitives que han treballat per a la prevenció i detecció de Trastorns de la Conducta Aliementària. En la categoria de “ Les millors iniciatives en sensibilització social vers els TCA, també han estat premiats Carmé Basté i Francesc Escribano, com a impulsors del Decàleg de Bones Practiques; i el programa ”Islàndia”, de Rac1, presentat i dirigit per Albert Om.
En l’acte de celebració, Miquel Rodríguez, com a director de 080 Barcelona Fashion,  ha volgut destacar que el ” 080, amb un plantejament internacional, és un altaveu potent i, a part de ser conscients i treballar activament per la prevenció des TCA, també volem ajudar i col·laborar amb l’ACAB i recolzar la seva feina”. A més, ha volgut agrair a l’entitat el guardó i ha ressaltat que “ soc molt conscient de la força que té una passarel·la de moda, comunicativament parlant, i per aquesta raó 080 Barcelona Fashion seguirà fent tot el possible perquè es reflexi la necessària diversitat de canons de bellesa, i per ser difusors de totes aquelles mesures de prevenció dels TCA”. Per la seva banda, el president de l’ACAB, Ramón Guardia, ha assenyalat “ que el sentit d’aquest acte és donar les gràcies a tots aquells que han treballat per arribar a aquests 25 anys”.
El 080 Barcelona Fashion i l’ACAB van signar el 2016 un conveni de col·laboració per promoure accions de prevenció dels trastorns de la conducta alimentària (TCA) entre col·lectius, professionals i entitats vinculades a la passarel·la de la moda catalana. Amb aquest acord, el 080 Barcelona Fashion ve esdevenir pioner en la defensa i promoció de la salut i la prevenció dels TCA, constituint un compromís de valor per la seva innovació, impacte i treball col·laboratiu.
Entre altres accions, al llarg d’aquest període ha format als professionals vinculats al 080 Barcelona Fashion per tal d’esdevenir agents preventius dels trastorns alimentaris. D’aquesta manera, el 080 Barcelona Fashion actua des de llavors com a altaveu de sensibilització social, apropant la tasca de l’ACAB a col·lectius especialment vulnerables, com escoles de moda i universitats vinculades a la passarel·la amb sessions formatives.
Switch to mobile version