Autor Economia
1 Octubre 2017 a 15:00

Des d’avui, l’hora de tancament màxim de comerços es a les 21 hores

S’inicia l’horari comercial d’hivern

Rebaixes Comerç

Rebaixes Comerç // Foto: Joan Murcia

La Direcció General de Comerç recorda que, a partir d’octubre, s’inicia l’horari comercial d’hivern que estableix el tancament dels comerços, com a màxim, a les 21 hores. L’horari comercial d’hivern és vigent des d’octubre i fins al maig, tal com estableix la Llei 18/2017, d’1 d’agost, de Comerç, Serveis i Fires.
D’acord amb l’article 36 de la Llei, “els establiments comercials no poden romandre oberts ni portar a terme cap activitat de venda els mesos d’octubre a maig, ambdós inclosos, entre les 21.00 h i les 6.00 h”. Així mateix, la Llei recull que els mesos d’estiu —juny, juliol, agost i setembre— aquesta obligació de tancament és entre les 22.00 h a les 7.00 h.
Aquesta previsió legal, tal com es recull a la llei 18/2017, respon a la voluntat d’afavorir la conciliació familiar i de contribuir a la reforma horària.
Així mateix, la llei catalana de comerç estableix que, de forma general, els comerços catalans, poden obrir fins a 75 hores setmanals, com a màxim, repartides de dilluns a dissabte, sempre dins les franges horàries indicades per als horaris comercials d’hivern i d’estiu.
D’altra banda, el nombre de diumenges i festius en què poden romandre oberts els establiments és de vuit l’any. Els establiments comercials han de romandre tancats amb caràcter general els dies 1 i 6 de gener, el diumenge i el dilluns de Pasqua, l’1 de maig, el 24 de juny, l’11 de setembre i els dies 25 i 26 de desembre.
Per al 2017, d’acord amb la normativa catalana, estan previstos com a festius d’obertura autoritzada l’1 de novembre, i el 6, el 8, el 10, el 17 i el 24 de desembre. A banda dels vuit festius fixats per la Generalitat, a través del Consell Assessor de Comerç, cada ajuntament fixa dos festius més per al seu àmbit territorial municipal, que ha de comunicar d’acord amb el que estableixi una ordre del departament competent en matèria de comerç.
Per consultar dates afegides i/o substituïdes al calendari de dies festius amb obertura comercial autoritzada de diversos municipis per a l’any 2017, cliqueu aquí.
Switch to mobile version