Autor Política
10 Setembre 2017 a 15:00

Primera Missió Internacional d’Observació Electoral del referèndum del 1-O

S’han reunit amb el conseller Romeva

Romeva observadors electorals

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha rebut aquesta tarda la primera Missió Internacional d’Observació Electoral del referèndum que ha estat acreditada per la Sindicatura Electoral de Catalunya. La reunió ha tingut lloc al Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència. S’ha fet a petició d’aquest grup d’observadors internacionals, que han sol·licitat iniciar el seu pla de treball amb una trobada amb el Govern. Hi ha assistit el director general d’Afers Multilaterals i Europeus, Isidre Sala.
Aquesta Missió Internacional d’Observació Electoral està encapçalada per Daan Everts,expert en l’àmbit de l’observació electoral i amb una dilatada trajectòria en el servei diplomàtic holandès i altres organismes internacionals. En formen part altres observadors internacionals del Regne Unit, Estats Units, França i Polònia amb una àmplia experiència d’observació d’eleccions i referèndums.
La missió d’observació electoral internacional analitzarà tots els processos per a la realització del referèndum i la votació del dia 1 d’octubre, i haurà de lliurar un informe preliminar de la tasca d’observació electoral de la Sindicatura Electoral de Catalunya un cop s’hagin fet públics els resultats provisionals de l’escrutini. També haurà de lliurar un informe definitiu de la seva observació electoral.
Tal com preveu la Llei del Referèndum d’Autodeterminació, aprovada al Parlament de Catalunya dimecres passat, els observadors electorals acreditats per la Sindicatura Electoral de Catalunya poden assistir lliurement a tots els processos vinculats a la celebració del referèndum.  La presència d’observadors internacionals reforça la transparència i les garanties de totes les etapes i procediments del procés referendari.
Switch to mobile version