Autor Ensenyament
19 Setembre 2017 a 15:00

‘Ara és demà’

Es el document de debat participatiu de la comunitat educativa

ara es dema clara ponsati

La consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, va manifestar que “L’Ara és demà és una prova de la vitalitat de la comunitat educativa i de la preocupació de la societat per l’educació”. Ho va fer durant la cloenda de l’acte final en què es va presentar el document del debat participatiu Ara és demà a la comunitat educativa i a tots els seus participants, que va tenir lloc ahir al Palau de la Generalitat i que va comptar amb la presència de les anteriors conselleres d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, qui havia encarregat aquest debat al Consell Escolar de Catalunya (CEC) i Irene Rigau .
Aquest debat ha comptat amb el suport de la Secretaria de Transparència i Govern Obert de Catalunya, en relació a la gestió dels processos participatius que s’han desplegat als centres i al territori, així com al portal Participa gencat. D’aquesta manera, s’han seguit els estàndards de qualitat establerts per la Secretaria durant el debat participatiu de L’Ara és demà.

Ponsatí també va destacar durant la seva intervenció que “ens hem de felicitar per la quantitat i qualitat, així com pel nivell altíssim de les aportacions que han arribat”. Va afegir que “la participació ha estat molt coral i és el conjunt de la comunitat educativa de Catalunya que ha volgut dir la seva del futur de l’educació del país. Tenim una comunitat educativa molt viva i amb ganes de construir el seu propi futur”. “Si el debat és viu és perquè la societat catalana, el conjunt ciutadania, té molt clar que l’educació és un dels pilars del progrés personal i col•lectiu per la construcció del país que volem”, ha conclòs la titular d’Ensenyament.

Per la seva banda, el president del CEC, Lluís Font, va afirmar que “les conclusions són inspiradores, però el sumari de les aportacions és excepcional: milers de pàgines escrites, amb un gruix important que fan l’esforç de situar-se en un escenari de futur sense menystenir el present i ens conviden a caminar cap al futur”. Així mateix, Font va remarcar que “hem intentat que fos un procés integrador de sensibilitats i maneres de fer, sense esquivar certes qüestions”, que posen de manifest que “hi ha un talent extraordinari”. El president del CEC també va ressaltat que aquest debat ha permès “redescobrir el talent que teníem a casa nostra” i “posar en valor el món que compatim”.

El Consell Escolar de Catalunya (CEC) va trametre el passat mes de juliol a la consellera Clara Ponsatí el Document 1/2017 “Ara és demà. Debat sobre el futur de l’educació a Catalunya” que recull les conclusions del treball realitzat al llarg del curs 2016-2017 per la subcomissió del Consell i de les aportacions rebudes a través dels diversos canals que es van oferir a la comunitat educativa per intervenir en el procés participatiu. A través d’aquest debat el CEC ha analitzat els principals reptes del sistema educatiu i ha formulat un seguit de propostes per avançar en qualitat i equitat, i afavorir l’èxit de tot l’alumnat.Aquest document té caràcter diagnòstic, reflexiu i orientador de les polítiques educatives que s’haurien d’abordar en els propers anys amb relació als elements clau del sistema educatiu sota tres premisses fonamentals: fer possible l’equilibri entre estabilitat normativa i innovació educativa, assegurar un finançament suficient per garantir la igualtat d’oportunitats i afavorir la implicació de tota la comunitat educativa en l’assoliment de l’èxit educatiu.
Switch to mobile version