Autor Economia
27 Agost 2017 a 15:00

Un 67% de les hipoteques per a particulars de Caixabank es signen a tipus fix

En el primer semestre de 2017

CaixaBank-1

CaixaBank ha concedit 2.102 milions d’euros en hipoteques a tipus fix per a particulars durant el primer semestre de l’any 2017, la qual cosa suposa un creixement del 47% respecte als sis primers mesos de l’any anterior (1.432 milions d’euros). Aquesta xifra suposa el 67% del volum total d’hipoteques signades per particulars en la primera meitat d’aquest any, que va aconseguir els 3.154 milions d’euros, i duplica les concedides a tipus variable (1.052 milions).

A principis de l’any passat, CaixaBank va decidir impulsar comercialment aquesta classe de finançament per donar resposta a una demanda creixent de clients que sol·liciten signar hipoteques a tipus fix, modalitat amb la qual s’asseguren pagar la mateixa quota mensual pel seu habitatge durant tota la vida del préstec, sense patir modificacions davant futures oscil·lacions en l’Euribor. Des d’aleshores, el pes d’aquest tipus de préstecs en la contractació hipotecària no ha deixat de créixer, passant del 27% al març de 2016 al 67% al tancament de juny 2017.

Com a conseqüència d’aquest fort creixement i de l’aposta estratègica de l’entitat per aquesta modalitat creditícia, la contractació d’aquest tipus d’hipoteques s’ha convertit en la primera opció dels clients en la contractació de préstecs hipotecaris.

En la recent presentació de resultats semestrals, el conseller delegat de l’entitat, Gonzalo Gortázar, va subratllar com “un gran encert” incentivar la comercialització d’hipoteques a tipus fix. En la seva opinió “aquest producte ofereix major seguretat a les famílies, ja que les blinden de possibles futures pujades de tipus, permetent una millor gestió de la seva economia familiar”.

Totes aquestes xifres vénen a reforçar a CaixaBank com l’entitat capdavantera al mercat hipotecari i en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars com a entitat principal del 25,7%.

Oferta hipotecària atractiva

Les bones dades d’acceptació d’aquest producte posen de manifest l’atractiu i bondats de l’oferta hipotecària a tipus fix de l’entitat, amb una forquilla de preus que van des del 3,30% en la Hipoteca Estrella a 20 anys al 4,15% en els préstecs de 20 a 30 anys. Aquests tipus d’interès es poden millorar fins al 2,10% i 2,95%, respectivament, mitjançant la contractació opcional de productes vinculats relatius a ingressos, assegurances de protecció i estalvi. El termini màxim de les operacions a tipus fix és 30 anys i pot sol·licitar-se fins al 80% del valor de la garantia sempre que es tracti de l’habitatge habitual.

Pel que fa a la duració, més de la meitat dels clients (el 51% en concret) han apostat per contractar la hipoteca amb un termini d’amortització d’entre 20 i 30 anys. Li segueixen en importància els préstecs amb una durada de 15 a 20 anys, que suposen el 31% de la distribució total.

Switch to mobile version