Autor Societat
23 Agost 2017 a 10:00

Els atemptats no han tingut incidència en l’ocupació turística

A la provincia de Barcelona

 

La marca Barcelona, que inclou Barcelona, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besós, és la que més ha recaptat en el 2014

La marca Barcelona // Imatge del web del Parc Güell

Segons dades de la Diputació de Barcelona, no hi ha hagut més cancel·lacions de les que són habituals i es mostra una clara tendència cap a la normalització. Aquesta és l’anàlisi que fa la corporació de l’actual situació turística a la demarcació, després dels atemptats de la setmana passada i d’haver estat en contacte amb les principals empreses turístiques de la zona.
Tot i que a la mateixa tarda de dijous la Diputació va haver de tancar l’accés al Palau Güell i, alhora, es va produir una davallada de visitants en alguns punts del territori, fonts del sector turístic creuen que l’acció feta pels cossos de seguretat i la implicació ciutadana hauria permès generar una sensació de seguretat i de fortalesa i hauria ajudat a normalitzar la situació en zones d’alta ocupació.

Cal recordar que l’ocupació turística a la demarcació de Barcelona va créixer de forma generalitzada el passat mes de juliol respecte el 2016 a totes les tipologies d’allotjament: establiments hotelers, de turisme rural, càmpings i apartaments turístics.

L’Enquesta Flaix d’Ocupació Turística, que no inclou ni la ciutat de Barcelona ni la resta del Barcelonès i que està elaborada pel Laboratori de Turisme de la Diputació, detallava que l’ocupació en els apartaments turístics –només disponible pel conjunt de comarques de la marca Costa Barcelona– se situava en el 87,3%. D’altra banda, la mitjana d’ocupació dels establiments de càmping era del 69,1%; en els establiments hotelers, del 85,2%; i, en els establiments de turisme rural, del 66,6%,

Switch to mobile version