Autor Cinema, teatre i televisió
3 Juny 2017 a 18:00

Presentació de la nova plataforma de pel·lícules i sèries en línia en català, Filmin.cat

Amb un miler de pel·lícules i 400 episodis de sèries

Filmin. Santi Vila

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha celebrat l’aposta de Filmin pels continguts en català el mateix dia que s’ha posat en marxa la nova plataforma de cinema i sèries en català a través de Filmin.cat. Durant l’acte de presentació del nou servei de vídeo sota demanda, Vila ha assegurat que “si alguna cosa permet la revolució tecnològica és constatar que quan un projecte excel·leix, no té fronteres”.

El nou Filmin.cat, que ha rebut un ajut de 155.000 euros per part del Departament de Cultura, és la primera plataforma digital de distribució de cinema i sèrie íntegrament en català, i neix amb un catàleg superior a les 1.000 pel·lícules i 400 episodis de sèries que es poden visionar en versió original amb subtítols en català i/o en versió parlada en català, ja sigui original o doblada.

Santi Vila ha felicitat Filmin “per la seva aposta pel català i per la qualitat” i ha recordat que el projecte “apropa el món del cinema i les sèries a l’àmplia societat catalanoparlant que hi ha arreu de l’Estat espanyol i del Principat d’Andorra, països des dels quals es podrà gaudir del servei”.

“El compromís per la llengua no pot ser només militant, sinó que ha d’anar acompanyat per l’excel·lència”, ha afegit el conseller de Cultura, que ha reiterat que iniciatives com aquesta serveixen per consolidar el català com una llengua “normalitzada i de prestigi”.
Switch to mobile version