Autor Societat
21 Maig 2017 a 10:00

La Diputació de Barcelona formarà i assessorarà als governs locals

En govern obert, transparència i participació ciutadana

 

Meritxell Budó DIBAAmb la voluntat de reconnectar ciutadans i política, necessitats i expectatives i administració, persones i governs, la Diputació de Barcelona ha presentat, aquest dimecres, el seu compromís per impulsar una transformació digital de la institució que aposti per l’eficiència i la millora de la qualitat dels serveis públics.

En aquest sentit, la corporació ha assegurat que orientarà, formarà i assessorarà als governs locals en accions de participació ciutadana, govern obert i mesures de transparència. L’anunci s’ha fet en el marc de la Jornada de Govern Obert que s’ha celebrat a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

El diputat de Presidència, Serveis Generals i Relacions amb la ciutat de Barcelona, Jaume Ciurana, ha recordat durant l’acte inaugural que «tot allò que fem s’ha de poder explicar» ja que «compartir la informació és un fet inevitable».

En aquesta línia, Ciurana ha explicat que caldrà adaptar «els procediments administratius» i «la manera de funcionar», posant com a exemple el compromís de la Diputació per renovar el Catàleg de Serveis que ofereix la corporació o bé amb l’aprovació, el passat mes de març, del Codi de bon govern i qualitat institucional.

D’altra banda, la vicepresidenta quarta de la Diputació, Meritxell Budó, ha destacat l’aposta pel Govern Obert defensant la necessitat d’«impulsar un canvi cultural», ja que la ciutadania no està acostumada a exigir transparència. A més, també ha assegurat que «cal fomentar el treball en obert, compartint la informació».

Durant la seva intervenció, Budó ha posat èmfasi en l’aposta per tenir uns «ajuntaments més accessibles i participatius» i ha acabat ressaltant que no només són necessàries les eines TIC, sinó que també cal organització i coordinació.

Ponències i taules de debat

La principal ponència de la jornada ha anat a càrrec del professor dels Estudis de dret i ciència política de la UOC, Ismael Peña, que ha definit l’aposta de les administracions públiques pel govern obert com un canvi cultural i de model de governança.

A més, al llarg del matí s’han celebrat tres taules de debat  amb la transparència, participació ciutadà i dades obertes com a eixos conductors i pilars fonamentals del govern obert. La darrera taula de debat ha servit per analitzar la situació i les experiències ja impulsades en aquesta matèria.

 

Switch to mobile version