Autor Societat
19 Abril 2017 a 15:00

Josep Lluís Trapero nou Major dels Mossos d’Esquadra

El càrrec estava vacant des del 2008

Josep Lluis Trapero Major Mossos

Amb aquesta presa de possessió, el Govern dona compliment a la llei 10/1994 de la policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra que estableix que l’escala superior d’aquest Cos ha d’estar formada per les categories d’intendent, de comissari i de major. Fins ara només hi havia hagut un major als Mossos d’Esquadra, Joan Unió, i la categoria estava vacant des de 2008.

El nou Major dels Mossos ha coincidit amb el president que el seu nomenament “és un signe de normalitat” i suposa “un reconeixement a la majoria d’edat del cos” i “un gest que exemplifica i consolida la professionalitat del cos i és un reforç de les seves estructures”. Trapero ha ratificat el seu compromís amb “la policia professional , al servei del ciutadà i entesa com una eina que ha d’ajudar a fer millor la seva vida, més digne i on l’exercici  dels seus drets i llibertats esdevinguin el nord de les nostres accions”.

En un moment de la seva intervenció, el  cap del Govern ha posat en valor el fet que els Mossos d’Esquadra  sigui “un cos encara avui molt estimat i amb una altíssima valoració dels  ciutadans” i ha assegurat també que es tracta d’una “policia social, que està molt arrelada a la societat i que no se’n vol desmembrar i vol continuar formant-ne part”.
El president ha assegurat que aquest nomenament respon també a la necessitat que la policia catalana pugui donar resposta els nous reptes i amenaces, entre els quals ha citat el terrorisme jihadista, els delictes electrònics o la violència masclista.
En aquest sentit,  Carles Puigdemont ha aprofitat la seva intervenció per reclamar la màxima col·laboració entre els cossos policials i entre els Governs” amb l’objectiu que el cos pugui tenir al seu abastles eines que la llei li posa a la mà perquè pugui tenir la  màxima eficàcia a la societat”. Així, ha reiterat la seva queixa perquè la policia de Catalunya no hagi pogut participar en fòrums per tractar temes de seguretat on si ho fa la policia de l’Estat, tot i estar contemplat a l’Estatut de Catalunya, i que tampoc s’hagi reunit la Junta de Seguretat des del 2009. “No és normal”, ha afirmat, mentre s’ha lamentat que, finalment, a qui “acaba perjudicant és al ciutadà que té dret a esperar que la policia respongui a les seves expectatives d’un servei professional i d’un servei que estigui al costat de la gent”.
 
El cap de l’Executiu ha traslladat la seva felicitació i la del seu Govern per un “ascens merescut, que a més atorga, una pàtina de normalitat al que és l’estructura d’un cos cada vegada més modern i més imbricat en la societat a la qual aspira a servir”, ha conclòs.

Carles Puigdemont ha presidit l’acte, al costat del conseller d’Interior, Jordi Jané, i una àmplia representació del Govern. A l’acte, també hi ha estat present la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els responsables de la conselleria d’Interior i de la policia catalana.

Switch to mobile version