Autor Societat
20 Març 2017 a 15:00

Demà se celebra el Dia Internacional dels Boscos

Amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la importància dels ecosistemes boscosos

El bosc

El bosc // Foto: Sergi Colomer

El Departament Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha organitzat diversos actes per a la setmana vinent amb motiu del Dia Internacional dels Boscos que se celebra cada any el 21 de març. Principalment, es tracta de jornades per donar a conèixer, des dels diferents àmbits d’actuació, els valors i la importància de tots els tipus d’ecosistemes boscosos, que alberguen el 80% de la biodiversitat.
L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) commemora cada 21 de març des de l’any 1971 el Dia Internacional dels Boscos amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la importància dels ecosistemes boscosos. És una diada que convida a la reflexió i arreu del món es duen a terme diferents activitats tant educatives com informatives sobre els valors i la importància dels boscos. A Catalunya, aquest any i per primera vegada, el Departament d’Agricultura ha volgut organitzar una setmana de celebració amb una sèrie d’actes propis i amb la col·laboració de diferents institucions i entitats del món forestal. Així, es faran jornades des del punt de vista de la formació, la recerca i el coneixement, l’energia i la bioeconomia, la vigilància i la prevenció, i, finalment, la restauració i modelització del paisatge.
Aquestes jornades també inclouran activitats i tallers per a l’alumnat de les escoles de formació agrària, la plantació d’arbres per part d’alumnat de primària de les escoles del Solsonès i el reconeixement d’espècies forestals a la Cerdanya.
 
El bosc és una infraestructura de país. Per això, cal disposar d’eines que facilitin aquesta gestió multifuncional seguint uns criteris de sostenibilitat. Catalunya és un país eminentment forestal: el 61% de la seva superfície està ocupada per terrenys forestals. Una de les prioritats del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació és activar la gestió forestal dels boscos de Catalunya. Aquesta gestió contribueix a garantir una silvicultura sostenible, imprescindible per a la conservació del medi natural, i, alhora, reduir el risc d’incendis associat a l’acumulació de combustible als boscos de Catalunya.
Switch to mobile version