Autor Economia
6 Febrer 2017 a 10:00

Cecot valora les dades d’atur

Del mes de Gener

El secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé

El secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé // Imatge del web de la Cecot

Segons Cecot, l’increment de l’atur en un mes de gener no és una sorpresa per ningú donada la incidència de l’estacionalitat que comporta la finalització de la campanya de Nadal, fonamentalment en sector serveis, tal i com demostren les dades per sectors. I el fet que l’increment d’aquest mes de gener sigui el més baix des del 2007, just abans de la crisi, porta a l’entitat a moderar la valoració negativa que suposa sempre l’increment de la dada de l’atur o la baixada de cotitzants a la seguretat social. De fet, la tendència interanual és positiva i ho és a tots els sectors d’activitat. També remarca el fet que hi ha hagut un increment de l’afiliació en termes interanuals que ha comportat una reducció de persones desocupades.

No obstant, però, Cecot creu que encara s’ha de fer molt per millorar els marcs de relacions laborals:

Fa més d’un any la patronal catalana va distribuir el document de propostes i millores per la competitivitat de les empreses tant als partits polítics amb representació parlamentaria a Catalunya com als partits amb representació parlamentària a Madrid entre els que s’inclouen mesures concretes destinades a reduir la taxa d’atur, com ara el canvi de model dels serveis d’ocupació, la reducció de les cotitzacions a la SS, relacionar polítiques actives amb polítiques passives d’ocupació, entre moltes altres que es poden consultar i que encara no s’han tingut en consideració donat l’endarreriment que va haver a l’hora de formar Govern, sobre tot en les mesures de competència estatal:

187 propostes per al nou Govern constituït després del 20D

Switch to mobile version