Autor Societat
27 Novembre 2016 a 15:00

Meritxell Borràs defensa la cessió de pisos dels bancs

Com a fórmula ràpida i efectiva per disposar d’habitatge social

meritxell borras habitatge

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha comparegut davant la Comissió de Governació del Parlament de Catalunya per informar sobre el conveni signat amb el BBVA per a la cessió a la Generalitat de 1.800 habitatges d’aquesta entitat que es destinaran a lloguer social. L’habitatge és un tema prioritari de país, i des del Govern de la Generalitat estem desenvolupant un ampli ventall d’accions per donar solució a la situació d’emergència residencial que viuen molts ciutadans i ciutadanes”, ha dit la consellera, que ha indicat que una d’aquestes accions és incrementar el parc púbic d’habitatge a través de la cessió de pisos per part de les entitats financeres.
Amb aquests convenis estem donant resposta a les necessitats de les famílies més vulnerables i en situació més precària, ha assegurat la consellera, que ha explicat que la rotació dels habitatges del parc públic, és a dir, dels habitatges que són propietat de l’Administració, no és suficient per atendre les aproximadament 100 sol·licituds mensuals d’emergència que arriben a la Generalitat, més les sol·licituds que arriben als nou municipis que tenen mesa d’emergència pròpia. Necessitem els habitatges dels bancs i els convenis de cessió s’han manifestat com la fórmula més ràpida i efectiva de disposar-ne”, ha afirmat Borràs.
Sobre el conveni amb el BBVA, Borràs ha destacat que es tracta de la cessió de pisos més important que la Generalitat ha acordat fins ara amb una entitat financera i que permet doblar el nombre d’habitatges obtinguts amb aquest sistema, que passa de 1.860 a 3.660. L’acord es va signar el passat 4 de juliol i preveu la cessió de 1.800 habitatges, als quals se’ls donarà un ús social, per atendre casos d’emergència residencial de famílies vulnerables. La cessió es realitza en paquets semestrals de 300 habitatges, i per a un període de cinc anys. A dia d’avui, ha dit la consellera, el nombre total d’habitatges cedits pel BBVA és de 540, que es corresponen a un primer lot de 300 i a un lot extraordinari de 240 “abans del previst per fer front a les necessitats que tenim en aquests moments”.
El 50% dels habitatges cedits estan buits, ha explicat Borràs, per la qual cosa poden ser utilitzats de forma molt ràpida per famílies en situació de vulnerabilitat. L’altre 50% d’habitatges estan ocupats. En aquests casos, les famílies que els ocupen seran objecte de seguiment i suport per part dels serveis socials i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per donar-los accés als diferents tipus d’ajuts i recursos. En aquests moments, tot i el poc temps que fa que està vigent el conveni amb el BBVA, ja s’han adjudicat 63 habitatges i 100 més s’han ofert a les meses d’emergència”.
La funció social de l’habitatge és un valor que tothom té assumit en el nostre país, ha dit la consellera, que ha ressaltat que també les entitats financeres han entès que han de coresponsabilitzar-se i per això aposten per les cessions temporals d’habitatges de les seves amplíssimes carteres.
La consellera ha explicat que els 1.800 habitatges del conveni amb el BBVA se sumen als obtinguts per mitjà d’acords amb altres entitats financeres: Catalunya Caixa (400 habitatges cedits); Bankia (230 habitatges); la Sareb (930 habitatges); la Unión de Créditos Inmobiliarios (100 habitatges), i Caixabank (200 habitatges).
Switch to mobile version