Autor Ensenyament
26 Novembre 2016 a 10:00

L’Obra Social ”la Caixa” convoca 197 beques de postgrau

En universitats espanyoles i estrangeres

Beques La Caixa

L’Obra Social ”la Caixa” ha obert una nova convocatòria del programa de beques de postgrau, en la seva aposta contínua per potenciar el talent i l’excel·lència entre els joves.

L’objectiu del programa de beques és donar l’oportunitat als estudiants més brillants d’accedir a les millors universitats i centres de recerca del món.

En total, en aquesta edició s’ofereixen 197 beques, que es distribueixen de la manera següent:

― 65 beques per cursar estudis de postgrau en universitats europees.

― 55 beques per cursar estudis de postgrau a l’Amèrica del Nord i l’Àsia Pacífic.

― 20 beques per cursar estudis de doctorat en universitats o centres de recerca espanyols.

― 57 beques del programa INPhINIT per cursar estudis de doctorat en centres de recerca espanyols amb l’acreditació d’excel·lència Severo Ochoa o María de Maeztu i als instituts de recerca sanitària Carlos III. Aquest programa es dirigeix a investigadors de totes les nacionalitats.

Els estudiants que vulguin presentar la seva candidatura per participar en el procés de selecció de la convocatòria poden consultar-ne les bases i obtenir la documentació necessària a l’apartat «Beques» del web de l’Obra Social ”la Caixa”: www.obrasociallacaixa.org.

El programa de beques de ”la Caixa” és el més important entre les iniciatives impulsades per entitats privades, tant pel nombre de beques convocades com pel rigor en el procés de selecció, la diversitat de les disciplines i la dotació econòmica de cada beca. La inversió de ”la Caixa” prevista per a la convocatòria del 2017 és de 20 milions d’euros, i el pressupost acumulat des de l’inici del programa ja supera els 232 milions d’euros.

36a convocatòria de beques de postgrau a l’estranger

Des del 1982, l’Obra Social ”la Caixa” ha concedit més de 4.300 beques a joves que han tingut l’oportunitat d’estudiar a les millors universitats i centres d’investigació del món.

Mitjançant aquest programa, es convoquen 120 beques per cursar estudis de postgrau en universitats d’Europa, Amèrica del Nord (Estats Units i Canadà) i la zona de l’Àsia-Pacífic (Austràlia, Xina, Singapur, Japó, Índia i Corea del Sud).

Aquestes beques tenen una durada màxima de dos anys i estan obertes a qualsevol disciplina. La beca cobreix la matrícula sense límit d’import, viatges d’anada i tornada i una aportació mensual, així com l’assegurança mèdica i la participació en una trobada prèvia a l’inici de la beca.

Beques de doctorat a Espanya

En aquesta convocatòria 2017, l’Obra Social ”la Caixa” també convoca 20 beques per cursar estudis de doctorat en una universitat o centre de recerca espanyol.

Aquestes beques tenen una durada màxima de tres anys i estan dirigides a qualsevol àrea del coneixement. La dotació econòmica total és de 115.500 euros. Addicionalment, la beca inclou un programa de formació presencial en habilitats transferibles.

INPhINIT, nou programa de beques de doctorat per atreure talent internacional

L’Obra Social ”la Caixa” posa en marxa en aquesta convocatòria un nou programa de beques de doctorat, INPhINIT, que compta amb el suport de la Comissió Europea a través de les accions Marie Sklodowska-Curie COFUND del seu programa Horitzó 2020.

Amb la finalitat d’atreure el millor talent científic internacional a Espanya, l’Obra Social convoca, mitjançant el programa INPhINIT, 57 beques per a la realització del doctorat en centres i unitats d’investigació acreditats amb els segells d’excel·lència Severo Ochoa i María de Maeztu, així com als instituts de recerca sanitària Carlos III.

Aquest programa s’adreça a estudiants de totes les nacionalitats en les àrees de ciències de la salut i de la vida, tecnologia, física, enginyeria i matemàtiques.

Les beques INPhINIT tenen una durada màxima de tres anys i una dotació econòmica total de 122.592 euros. Addicionalment a la dotació econòmica, la beca inclou un programa de formació presencial en habilitats transferibles.

Switch to mobile version