Autor Societat
19 Setembre 2016 a 10:00

50 pimes participen al programa Accelera el creixement

 Organitzat per PIMEC i la Diputació de Barcelona

50 pimes més programa Accelera el Creixement

50 pimes més programa Accelera el Creixement // Imatge del web Diputació de Barcelona

50 pimes més de la demarcació de Barcelona han estat escollides per participar a la 5a edició del programa “Accelera el creixement”, organitzat per PIMEC i la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’ajudar-les a impulsar el seu desenvolupament.  La diputada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Recasens, i el secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, van donar el tret de sortida en una sessió inaugural on van assistir representants de la cinquantena d’empreses.

es principals condicions d’aquestes empreses són les següents:

–       El 56% són petites empreses, el 36% són micro, mentre que el 8% restant són mitjanes.

–       Per comarques, un 24% són del Baix Llobregat, un 22% del Vallès Occidental, un 14% de l’Anoia, un 10% del Vallès Oriental, un 8% de l’Alt Penedès, un 6% del Bages, un 6% del Berguedà, un 4% del Maresme, un 4% d’Osona i un 2% del Barcelonès.

–       Per sectors d’activitat, el 58% de les empreses són del sector indústria, un 20% comerç, un20% serveis i un 2% transport i logística.

–       La seva motivació és rebre assessorament en l’àmbit de la comercialització, en primer lloc; en internacionalització, en segon lloc; en innovació, en tercer lloc; i en organització i gestió de l’equip, en quart lloc.

En aquesta nova edició, es compta amb la participació de 33 ens locals de la demarcació des de les seves unitats d’atenció a les empreses (Centres locals de Serveis a les Empreses). Des d’aquests centres, juntament amb les delegacions de PIMEC, es garanteix fer un seguiment i suport adequat durant tot el programa.

Durant la sessió inaugural d’ahir, la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona,  Sònia Recasens, va assegurar que les pimes representen en l’actualitat el 99,5% del teixit empresarial i el 70% del total d’ocupació, de manera que la recuperació econòmica depèn també fonamentalment de totes les nostres PIMES. Així, va continuar la diputada, la «Diputació, PIMEC i els Centres Locals de Serveis a les Empreses tenim molt clar l’objectiu del programa: fomentar el creixement del teixit empresarial i reforçar la competitivitat de les empreses; de les vostres empreses».

De la seva banda, Antoni Cañete, secretari general de PIMEC, va assenyalar que som conscients que per reforçar el nostre teixit productiu i millorar la situació actual, hem de contribuir perquè les empreses del nostre territori, creixin, generant més riquesa i més llocs de treball. En aquest sentit, va posar de manifest la importància de la col·laboració publicoprivada, que permet arribar d’una manera òptima a les necessitats del teixit productiu en aquest cas, però  també del conjunt de la societat.

 

Switch to mobile version