Autor Societat
6 Juliol 2016 a 18:00

El Govern destina 2,6 milions d’euros perquè infants i joves de famílies vulnerables participin de les activitats d’estiu Joventut ha registra

Es preveu superar els 250.000 participants i les 4.800 activitats de l’estiu passat.

casals estiu. generalitat

 

La Direcció General de Joventut ha registrat, fins el passat dilluns dia 4, un total de 2.981 activitats de lleure per aquest estiu, que han estat notificades per les entitats organitzadores de les activitats: entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de pares i mares, empreses i institucions.
Segons les previsions, de juny a setembre s’arribarà a xifres similars a la participació de l’estiu passat, en què 225.980 nois i noies acompanyats per 30.905 dirigents i monitors van participar en 4.815 activitats arreu del país (unes xifres que van incrementar en 35.533 els participants de l’estiu del 2014, un 16% més).
Entre els joves i infants que s’inscriuen a les activitats d’educació en el lleure s’inclouen els que ho fan per primera vegada, els que majoritàriament s’hi apunten a l’estiu de manera puntual i els que participen en centres d’esplai o agrupaments escoltes durant tot l’any i culminen les seves tasques educatives amb una activitat a l’estiu.
 
1.150.000 euros aquest 2016 a garantir més igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació en el lleure:
 
·         600.000 euros destinats a les principals federacions d’entitats d’educació en el lleure per impulsar beques per a infants i joves en situació de risc perquè gaudeixin de colònies d’estiu i activitats de lleure.
·         550.000 euros per a atorgar 1.200 beques del programa “L’estiu és teu”, que permetrà arribar a les 8.124 places per a infants i joves a “L’estiu és teu!”, el programa per a infants i joves de 5 a 17 anys, organitzat per l’Agència Catalana de la Joventut. El programa té lloc a 26 albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya.
A més,.1.214 places per a 103 camps de treball. Diferents associacions d’educació en el lleure són les encarregades de gestionar i fer les activitats. Sumats aquests camps de treball als que organitzaran altres entitats a Catalunya, es preveu que la participació total a aquestes activitats d’estiu sigui d’uns 3.000 joves, dels quals més de 500 seran a camps de treball internacionals.
Balanç rècord de l’any 2015
·         Durant el 2015 es van registrar un total de 499 activitats més que l’any anterior.
·         Augment de la presència en els casals de vacances (+18%), seguits de les rutes (+11%), les colònies (+4%) i les acampades (+1%), mentre que es va realitzar un camp de treball menys, equivalent a un descens de l’1%.
·         En nombre de participants, aquests increments van ser del 21% en els casals de vacances, el 17% a les rutes, el 8% a les colònies i el 7% a les acampades, mentre que als camps de treball i va haver un lleuger descens de quatre punts percentuals.
Switch to mobile version