Autor Política
25 Juny 2016 a 18:00

PIMEC aborda qüestions d’infraestructures amb el conseller Josep Rull

El Corredor Mediterrani és una infraestructura fonamental

PIMEC i Josep Rull

PIMEC i Josep Rull

PIMEC ha mantingut  amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, una sessió de treball sobre infraestructures. La sessió s’ha emmarcat en la jornada Infraestructures i competitivitat, organitzada per la patronal al SC Trade Center de Sant Cugat, amb la voluntat d’abordar qüestions i reptes principals del país en matèria d’infraestructures, mobilitat, sostenibilitat i política territorial.

El president de PIMEC, Josep González, ha reivindicat, un cop més, el Corredor Mediterrani com una infraestructura fonamental per a la connexió entre Catalunya i els principals centres econòmics europeus, així com perquè Catalunya sigui un punt de referència en els trànsits entre Europa, Àfrica i Àsia pel Mediterrani. En aquest context, ha demanat polítiques i plans d’infraestructures que segueixin criteris econòmics i que s’allunyi de l’electoralisme i el populisme.

La patronal ha incidit especialment amb les infraestructures que són prioritàries al territori per a la competitivitat del teixit empresarial del Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Baix Llobregat. Com a organització catalana més representativa de les pimes i els autònoms i única patronal amb presència permanent al llarg de la B-30, PIMEC ha reivindicat com a obres pendents d’execució la B-40, l’ampliació de la C-17 i la C-58, l’enllaç de l’AP-7 i l’A-2 i la millora de les connexions ferroviàries. També s’ha fet esment a la necessitat de millorar les infraestructures i connexions als polígons industrials.

Francesc Elias, president de PIMEC Vallès Occidental, que ha actuat d’amfitrió, ha assenyalat: “Sense unes infraestructures adequades i suficients, els empresaris no podem competir en condicions d’igualtat i els territoris no poden créixer. La circulació eficient de les mercaderies, però també de les persones són condicions essencials per a competir en un entorn global com l’actual”.

Ignasi Sayol, president de PIMEC Logística, ha manifestat: “Les infraestructures són cabdals per a la competitivitat del sector de la logística, que segons el darrer estudi de PIMEC Logística representa el 12,4% del PIMEC català”. Per la seva banda, la recentment creada Comissió de Serveis i Indústries de la Construcció de PIMEC ha reivindicat una política de licitació d’obres públiques generosa i favorable a les pimes, així com mesures per a fomentar les obres de rehabilitació d’edificis.

L’acte també ha comptat amb la participació de Francesc Homs, diputat de Democràcia i Llibertat i cap de llista de CDC; els presidents de PIMEC Vallès Oriental i PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, Vicenç Paituví i Ramón Pons, respectivament, i Jacint Soler, director institucional de PIMEC. Més d’un centenar d’empresaris del Vallès Occidental, Vallès Oriental i Baix Llobregat hi han estat presents.

El Corredor Mediterrani és una infraestructura fonamental per a la connexió entre Catalunya i els principals centres econòmics europeus, així com perquè Catalunya sigui un punt de referència en els trànsits entre Europa, Àfrica i Àsia pel Mediterrani.

Aquesta infraestructura ha posat d’acord a tot el món econòmic i empresarial a l’hora de demanar que en lloc d’invertir en infraestructures de dubtosa necessitat i rendibilitat (tant social com econòmica) s’aposti clarament pel Corredor Mediterrani.

Switch to mobile version