Autor Economia
24 Juny 2016 a 14:00

La Generalitat activa una línia de finançament de 10 milions d’euros per fomentar la innovació

L’objectiu és que les start-ups tinguin recursos per desenvolupar el seu model de negoci

Economia catalana // Imatge del web de Pixabay

Economia catalana // Imatge del web de Pixabay

La Generalitat de Catalunya ha activat una línia de finançament de 10 milions d’euros amb l’objectiu de fomentar i impulsar la innovació oberta entre start-ups i empreses consolidades. Aquesta línia de finançament per a l’emprenedoria corporativa, impulsada per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa-, la gestionaran la pròpia ACCIÓ i l’ICF.
A través d’aquesta línia, l’entitat financera pública catalana co-invertirà fins a 10 milions d’euros -mitjançant préstecs participatius d’entre 50.000 i 200.000 euros-, en les empreses innovadores de nova creació que rebin una inversió del mateix import per part d’una empresa consolidada. La coinversió permetrà, d’una banda, que les start-ups puguin desenvolupar el seu model de negoci, i de l’altra, que les companyies més consolidades inverteixin en innovació i accedeixin a la que desenvolupen aquestes empreses emergents.
És una estratègia que neix després de detectar que la innovació més disruptiva prové de les empreses emergents i de la voluntat d’amplificar-ne el seu impacte a tota la indústria. Aquesta línia de finançament forma part del programa ‘Innovar a través d’start-ups’ impulsat per ACCIÓ, que dóna eines a les corporacions perquè dissenyin estratègies d’innovació basades en el treball conjunt amb empreses emergents.
De fet, segons el Baròmetre de la Innovació d’ACCIÓ, les empreses de menys de 5 anys de vida són les més innovadores: un 74,1% d’aquestes va innovar l’any passat, consolidant-se com el segment amb un percentatge més elevat. En aquest sentit, el programa dóna suport a les empreses en la identificació d’start-ups i els ofereix assessorament sobre diferents vies de col·laboració, com acords comercials, projectes de codesenvolupament o creació d’incubadores i acceleradores corporatives, entre d’altres.
Switch to mobile version