Autor Societat
14 Juny 2016 a 16:00

Ajusa i Libelium guanyen els Premis CaràcterEmpresa

Aquest premi està impulsat per CaixaBank i CEOE

Premis Caràcterempresa

Premis Caràcterempresa

Auto Juntas, S.A.U. (AJUSA), empresa d’Albacete dedicada a la fabricació de components d’automoció, i Libelium, companyia de Saragossa que fabrica tecnologia de maquinari per a la implementació de xarxes sensorials sense fils, són les empreses guanyadores a nivell nacional de la primera edició dels Premis CaràcterEmpresa.

El premi està impulsat per CaixaBank i per la CEOE, amb l’objectiu de reconèixer, d’una banda, a les empreses que hagin destacat per la seva capacitat d’internacionalització, i per l’altre, a les empreses més innovadores.

L’acte de lliurament ha tingut lloc a l’Auditori de CaixaBank a Madrid i ha comptat amb la presència de Luis Cabanas, director executiu d’empreses de CaixaBank, Ana Plaza, secretària general de la CEOE, María Jesús Catalá, directora territorial de CaixaBank a Castella-la Manxa-Extremadura i Raúl Marqueta, director territorial de CaixaBank a Aragó-La Rioja. El premi a la Internacionalització ha estat lliurat a Libelium i en la categoria d’innovació la guanyadora ha estat Auto Juntas, S.A.U. (AJUSA).

El Jurat d’Honor dels Premis CaràcterEmpresa, constituït per representants del màxim nivell directiu de CaixaBank i de la CEOE, ha seleccionat, d’una banda, a l’empresa Libelium pel seu grau d’implantació geogràfica i la seva orientació exportadora, fets que li han permès aconseguir un gran volum de vendes posicionant-la com una de les principals empreses tecnològiques del país.

D’altra banda, AJUSA ha estat premiada per la seva recerca, desenvolupament i fabricació de Piles de Combustible PEM d’hidrogen, convertint-se en una de les empreses espanyoles pioneres en aquest camp. Les PEM són dispositius electroquímics que produeixen potència elèctrica i calor de forma contínua mentre siguin alimentades amb gas hidrogen i aire, tenint únicament com a subproducte l’aigua.

Les empreses han estat triades entre altres 170 companyies espanyoles que també aspiraven al premi en aquesta mateixa categoria a nivell nacional.

Acord de col·laboració entre CaixaBank i la CEOE

Aquests guardons neixen en el marc de l’acord de col·laboració entre CaixaBank i la CEOE, signat el passat mes de maig i amb caràcter anual, que incloïa l’obertura d’una línia de crèdit per un import d’11.000 milions d’euros per afavorir el finançament de les empreses amb l’objectiu de fomentar el seu desenvolupament i modernització.

Aquest conveni, denominat CaràcterEmpresa, té com a objectiu el desenvolupament i la modernització de les empreses afiliades a la CEOE establint solucions financeres que potenciïn el desenvolupament de l’emprenedoria, la internacionalització de les activitats empresarials i la innovació en les empreses.­­

Switch to mobile version