Autor Societat
6 Maig 2016 a 14:00

Les pluges d’abril han incrementat en 31 hm3 les reserves d’aigua

Un increment del 5% respecte el més de març

Pluges

Pluges

Les pluges del mes d’abril, tot i que escasses, han caigut on feien més falta, especialment a les capçaleres dels rius i embassaments de les conques internes, i han permès incrementar en 31 hectòmetres cúbics (hm3) les reserves totals d’aigua. Aquestes aportacions suposen un increment del 5% respecte al mes passat i recuperen els nivells dels embassaments als del febrer.
Tot i que a primers d’any les previsions meteorològiques apuntaven a una primavera seca i pràcticament sense pluges, els episodis de pluja de la tercera setmana de març i, especialment, de les dues primeres setmanes d’abril, han tingut un impacte molt positiu sobre les reserves d’aigua als embassaments. Així mateix han aportat humitat al terreny i als boscos, cosa que permetrà reduir les demandes d’aigua de la campanya de regadiu.
Mentre les pluges de març van aturar el descens continuat de les reserves d’aigua, les del mes d’abril han permès invertir la tendència i, en alguns casos, incrementar de manera significativa les reserves. Això ha passat sobretot en el sistema Ter-Llobregat, que ha pujat més de 28 hectòmetres cúbics.
L’aigua que han deixat les pluges, juntament amb la gestió conservadora dels recursos que ha estat aplicant l’ACA des de finals del 2015 (en previsió d’un any sec), han contribuït a allargar l’estat de les reserves i poder garantir la present campanya per a tots els usos.
Més informació a l’apartat estat dels embassaments del web de l’ACAwww.gencat.cat/aca
Switch to mobile version