Autor Societat
6 Maig 2016 a 10:00

La Cecot tornar a posar èmfasi en el creixement continuat

El nombre d’afiliats a la Seguretat Social s’ha situat en 3.123.421 ocupats

Atur Cecot // Imatge del web de selectiva

Atur Cecot // Imatge del web de selectiva

De les dades publicades sobre l’atur del mes d’abril, la Cecot torna a posar l’èmfasi en el creixement continuat, a Catalunya, del nombre d’afiliats a la Seguretat Social que s’ha situat a finals del mes d’abril a 3.123.421 ocupats. Aquesta xifra suposa 31.191 ocupats més respecte el mes de març d’aquest mateix any (1,01%), i 109.627 ocupats més respecte al mateix mes de l’any 2015 (3,64%).

En l’àmbit estatal el nombre d’afiliats a la Seguretat Social s’ha situat al mes d’abril a 17.463.836 ocupats, 158.038 persones més afiliades respecte al mes anterior (0,91%), i en termes interanuals la afiliació va registrar un augment de 455.540 afiliats (2,68%).

Des de l’entitat, la reducció de l’atur és sempre una dada positiva i més si tenim en compte l’entorn en el que es desenvolupa l’activitat empresarial. David Garrofé explica: “La dilatació en les formacions de Governs no ajuden a la presa de decisions per part de les empreses i emprenedors per la incertesa que generen”. A més, ha afirmat: “Tot i això, la tendència en la creació d’ocupació és positiva. Pausada, però positiva”.

És per a això que la Cecot demana aprofundir en les reformes que estimulin l’activitat econòmica i estableixin un marc jurídic flexible, que afavoreixi la capacitat d’adaptació de les empreses als cicles econòmics i facin possible la creació d’ocupació a mesura que es consolida la recuperació.

Cal tenir en compte que els factors econòmics i el context polític que estem vivint afecten i afectaran directament les perspectives realitzades a principis d’any. Per tant, és important que els Governs, quan es constitueixi en el cas d’Espanya,  dialoguin i cerquin l’estabilitat i la seguretat jurídica necessària perquè les empreses puguin desenvolupar l’activitat productiva de manera competitiva i que aquesta tingui un retorn social a l’entorn.

 

Switch to mobile version