Autor Cultura
28 Maig 2016 a 18:00

Kawaï Potatoe guanya el concurs literari Ficcions

El grup ha guanyat amb la història, Una vida de misteris, d’un noi del Col·legi Servator de Sabadell

Foto grup // Imatge cedida per Ficcions

Foto grup // Imatge cedida per Ficcions

D’entre les 98 històries que van arribar a la final del concurs literari FICCIONS, L’aventura de crear històries, el guanyador Premi Territorial del Vallès Occidental ha estat el grup Kawaï Potatoe del  Col·legi Servator de Sabadell amb la història Una vida de misteris i que està format per Iván Tubella.

D’entre els 1323 participants de la província de Barcelona, 3 grups del Maresme van arribar a la final: Ieccom (Anna del Retiro) i XÈNIA_VALERO (Xènia Valero), ambdós grups del Col·legi Nuestra Señora de Montserrat (Cerdanyola del Vallès), i El Loiro (Oriol de Dios) de l’IES Montserrat Roig de Terrassa.

Més de 240 persones d’arreu de Catalunya i País Valencià van assistir el passat 19 de maig, al lliurament de premis del 8è concurs literari per a estudiants de secundària i batxillerat, Ficcions, l’aventura de crear històries que es va celebrar a l’Espai Jove La Fontana de Gràcia (Barcelona) i que enguany ha tancat amb un rècord de participació de més de 3.200 estudiants.

L’acte va estar presidit per la subdirectora general de Política Lingüística, Marta Xirinachs, qui va assenyalar que la llengua i la literatura ens fan lliures, una llibertat que dóna poder per pensar i parlar sense límits. També va estar present el gerent de l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Txema Castiella qui va destacar que Ficcions és una bona iniciativa de promoció de la literatura i l’escriptura.

L’acte també va comptar amb la presència deMohamed El Amrani, fundador de la Xarxa de Convivència de Roses i guanyador del Premi Príncep de Girona, a més de finalista de Ficcions a les dues primeres edicions, qui va destacar que la paraula és la nostra eina de comunicació. Així mateix, tampoc va faltar a la cerimònia la vicepresidenta de l’AMIC, Maria Carme Rodríguez,entitat organitzadora del concurs.

El primer premi de FICCIONS 2016 ha recaigut en el grup Letterman per la història In memoriam, grup integrat per Inés Marín, Xavier Longás i Òscar Escolano i que formen part del Col·legi Kotska – Jesuïtes de Gràcia (Barcelona). El segon premi de Ficcions ha estat per al grup Holmes, format per Maria Martínez, de l’IES Ciutat de Balaguer (Lleida) amb la història No marxis, Júlia.

El premi ciutat de Barcelona ha recaigut en els grups Manereos i East of Edendesprés de l’empat entre ambdós grups per les seves històries Llums perdudes i La sang és més dolça que la mel, respectivament. Manereos està format per Manel Vázquez i pertany a l‘IES Jaume Balmes, mentre que East of Eden, format perCamila Hope i Lisa Matamala formen part de l’Escola IPSE.

Organitza
El concurs Ficcions, L’aventura de crear històries és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català arreu dels països de parla catalana. L’AMIC està formada per més de 250 mitjans de comunicació de Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Andorra. En total, la conformen més de 135 mitjans digitals que acumulen més de 7.783.000 usuaris únics segons dades d’OJD Interactiva; i 110 capçaleres gratuïtes i de pagament que sumen una audiència de més d’1.448.000 lectors segons OJD/PGD.

També es van lliurar 10 premis territorials:

BARCELONÈS:
– Grup Cafiag amb El magatzem de la merceria, format per Carles i Glòria Figuerola Aguado de l’Escola Minguella de Badalona

MARESME:
– Grup Fragments Essencials amb Deliris o Realitat? Format per Mar Esquivel, Carla Gensana i Mireia López de l’IES Argentona

BAIX LLOBREGAT:
– Grup Tiger Power amb Primer dia d’abril, format per Júlia Masa i Andrea Moraleda de l’IES Ribera Baixa d’El Prat de Llobregat

VALLÈS ORIENTAL:
– Grup Baró Vermell amb La Merceria, format per Adrià Barceló Luna de l’IES Alba del Vallès de Sant Fost de Campsentelles

GIRONA:
– Grup Winter amb Ethan, format per Zoubida Azfan de l’IES Salvador Espriu de Salt

CATALUNYA CENTRAL:
– Grup EseHRdobleGze amb Una nova vida, format per Helena Gallego Carbó i Samuel Román Ros de l’IES Guinovarda de Piera

TARRAGONA:
– Grup Mary Carrie amb No sempre la darrera paraula és adéu, format per Mari Carmen Gallego Chica del Col·legi El Carme de Tarragona

PENEDÈS:
– Grup ppaf amb Des de zero, format per Pau Acedo Vallès i Pol Fernàndez Mendaña del Col·legi Sant Ramon de Penyafort de Vilafranca del Penedès

TERRES DE L’EBRE:
– Grup aligual amb Si et trobo…, format per Ainhoa Carles Sales i Iraïs Garcés de Marcilla Lappin de l’IES Joaquín Bau de Tortosa

PIRINEUS:
– Grup ProjecteCatherine amb Condició d’existir, format per Mireia Llardén Alegret de l’IES de Tremp

Switch to mobile version