Autor Cinema, teatre i televisió
17 Maig 2016 a 18:00

Crítica cinematogràfica: Capitán América Civil War

Conflictes interns i externs

 Civil War

ACCIÓ. EE.UU. Estrenada: 2016. Dirigida per: Anthony i Joe Russo. Repartiment: Robert Downey Jr. Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Daniel Brühl. Duració: 147 min

Poc després d’haver-se estrenat un dels crossovers més esperats del món del còmic Batman vs. Superman va arribar a les sales de cinema el més esperat pels fans de Marvel: Capitán América: Civil War. El públic s’ha hagut de dividir entre l’equip del superheroi patriòtic que sempre mira pel bé de la societat, Capitán América o; per altre banda, s’han hagut de posicionar del costat del multimilionari creador d’armes que mira pel bé comú però sempre posant-se pel davant dels demés, Iron Man. Un conflicte èpic per a tots els amants de la saga Marvel.

Quan els governs d’arreu del món eclosionen al veure morir centenars de gent per culpa de les males accions dels Vengadors es veuen obligats a oferir-los un acord. Aquest acord sentencia als superherois a estar sota el mandat de les Nacions Unides i només actuar en cas que aquests així ho dictaminin. Aquí és on els “justiciers” (així són vistos pels governs) es posicionen a favor o en contra, dividint-se en dos bàndols: el d’Iron Man, acompanyat per La Viuda Negra, Visión i Máquina de guerra; i, el bàndol de Capitán América, acompanyat per el Soldado de Invierno, Ojo de Halcón, Wanda i Falcon. A ambdós equips se’ls uneixen altres superherois com són Spider-Man, reclutat per Iron Man, Pantera Negra, qui es posa del costat del multimilionari per tal de matar al Soldado de Invierno; i, per altre banda, s’uneix al Capitán Amèrica, el “mini” heroi Ant-Man.

Els germans Russo, directors de l’anterior film de Capitán América, donen un gir molt satisfactori amb aquesta nova entrega on la batalla per excel·lència es combinada amb grans tocs d’humor que desestabilitzen tant als propis protagonistes com als simples espectadors que estan gaudint plenament del film.

La recent incorporació d’un adolescent Spider-Man és, sense dubte, el gran protagonista de l’humor. Només fa falta recordar quan, durant tota la batalla, no deixa de xerrar intentant acontentar a Tony Stark. Per altra banda, l’heroi que apareix del no-res i que deixa amb la boca oberta per la seva espectacularitat i els diàlegs (pocs però amb molta força) és Pantera Negra, un heroi sorgit per protegir un poble però que dóna el salt a nivell mundial quan sent la set de venjança després de veure assassinat al seu pare. Tot i així, la incorporació menys esperada i que sorprèn és la de l’actor catalano-germà Daniel Brühl qui interpreta al malvat culpable que l’equip de superherois per antonomàsia es trenqui irreversiblement. Una incorporació sobtada i que encara s’està digerint.

Capitán América: Civil War deixa totalment satisfet a espectadors i fans oferint un final apoteòsic i satisfactori que deixa a l’espera de la següent entrega. Sensació totalment oposada a l’entrega similar de DC Comics.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version