Autor Societat
15 Abril 2016 a 18:00

CaixaBank i la Cambra de Comerç de Barcelona signen un nou acord institucional

Aquest acord inclou una nova línia de finançament de 5.000 milions d’euros per les empreses sòcies del Club

Acord amb Club Cambra // Imatge cedida per CaixaBank

Acord amb Club Cambra // Imatge cedida per CaixaBank

El president de CaixaBank, Isidre Fainé, i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, han signat un nou acord institucional, per als propers dos anys, que inclou una nova línia de finançament de 5.000 milions d’euros per a les empreses sòcies del Club Cambra de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Aquest acord es produeix en haver-se esgotat, abans del previst, l’anterior línia de finançament de 3.000 milions, vigent fins al juliol de 2016. Segons Isidre Fainé, “el resultat d’aquesta col·laboració ha estat altament satisfactori ja que, des del juliol de 2014, hem concedit préstecs per un import de 3.014 milions d’euros a més de 4.700 empreses i hem pogut constatar que una bona part d’aquest finançament ha ajudat a la internacionalització de les empreses i la seva expansió a nous mercats”.

El president de CaixaBank s’ha mostrat convençut que la nova línia de finançament de 5.000 milions que ara posem en marxa potenciarà el desenvolupament de nous projectes empresarials i el creixement i innovació dels ja existents.

Per la seva part, Miquel Valls ha afirmat: “Aquest acord amb CaixaBank i la nova línia de finançament no fan altra cosa que demostrar el compromís de la Cambra de Comerç de Barcelona amb les empreses catalanes i el suport que sempre els ofereix per formar-se, ser més competitives i per créixer dins i fora de les nostres fronteres”.

D’aquesta manera, la xifra de crèdit que CaixaBank haurà posat a disposició de les empreses sòcies del Club Cambra de la Cambra de Comerç de Barcelona, des que es va iniciar aquesta col·laboració el 2012, ascendirà a 12.300 milions d’euros.

4.759 empreses del Club Cambra han accedit a la línia de finançament

Gràcies a l’anterior acord, CaixaBank ha concedit préstecs per un import total de 3.014 milions d’euros a 4.759 empreses membres del Club Cambra. En conjunt, s’han realitzat 10.408 operacions.

El 56% del total de les operacions han estat per imports inferiors als 100.000 euros, fet que suposa que un gran nombre de pimes han utilitzat la línia de finançament de CaixaBank del Club Cambra. En concret 3.353 empreses han realitzat operacions de finançament per un import inferior a 100.000 euros. Els productes de finançament especialitzada, com són el lísing, el rènting, el factoring i el confirming, han suposat el 31% de les operacions realitzades, en línia amb les tendències del mercat, on les solucions de finançament de crèdit comercial i finançament sofisticades estan en creixement.

D’altra banda, independentment de la línia de finançament, es constata que les empreses sòcies del Club Cambra compten amb CaixaBank com a entitat que els acompanya en les seves activitats d’internacionalització, especialment a través de les assegurances de canvi i transferències internacionals. Concretament, el 2015, 12.000 empreses associades a la Cambra de Comerç de Barcelona van comptar amb CaixaBank com a proveïdor financer en el seu procés d’internacionalització.

CaixaBank renova com a soci institucional d’honor

CaixaBank ha renovat la seva condició de soci institucional d’honor de la Cambra de Comerç de Barcelona per un any més. D’aquesta manera, CaixaBank segueix sent soci preferent en el desenvolupament de les activitats de la Cambra com ara la promoció i defensa de l’activitat econòmica; l’estudi i anàlisi de la realitat econòmica territorial; facilitar els processos d’internacionalització de les empreses; o col• laborar en el desenvolupament econòmic del teixit empresarial, entre altres qüestions.

 

Switch to mobile version