Autor Societat
19 Gener 2016 a 14:00

Les ofertes de feina augmenten un 38% respecte el quart trimestre del 2015

El 61,4% dels CV les persones tenen menys de 45 anys

Cecot Borsa de Treball // Imatge del web de Cecot

Cecot Borsa de Treball // Imatge del web de Cecot

Les ofertes de feina han augmentat segon l’Observatori de l’Actualitat Laboral referent al quart trimestre del 2015 que ha fet públic La Fundació Cecot Persona i Treball i als resultats de tot l’exercici 2015 en relació amb els moviments d’ofertes i demandes de feina a la Borsa de Treball que gestiona la mateixa Fundació.

Cecot Persona i Treball destaca en el seu Observatori que el quart trimestre consolida la tendència ja apuntada en els trimestres anteriors. Un quart trimestre en què el nombre d’ofertes de feina ha augmentat significativament, concretament un 38% respecte el mateix període de l’any anterior.

Pel que fa al nombre de Currículums Vitae tramitats per la Borsa de Treball durant el quart trimestre de 2015, l’increment és del 57,67% respecte del quart trimestre del 2014 i del 44,75% respecte del tercer trimestre del 2015.

La Fundació afirma: “Un dels motius que explica aquest increment de CV és el fet que la pujada del nombre d’ofertes de feina genera optimisme entre els demandants d’ocupació i els motiva a inscriure’s a la Borsa de Treball”.

En xifres anuals, les ofertes de feina realitzades per les empreses associades a la patronal durant el 2015 han incrementat en un 29,9% respecte del 2014. La xifra és la millor dels últims set anys, atès que hem d’anar al 2008 per trobar unes dades similars a la Borsa de Treball de l’entitat.

El percentatge de CV tramitats també ha augmentat en el global del 2015, en aquest cas el 7,97%, respecte del 2014. Els tècnics de Cecot Persona i Treball afirmen: “Veníem d’un descens important durant l’any anterior que en aquest 2015 s’ha pogut revertir”. 

D’aquests CV tramitats durant el 2015 per l’equip de la fundació, un 50,6% corresponen a dones mentre que els d’homes en representen un 49,4% restant, gairebé, dues meitats exactes. Per edats, el 61,4% de les persones que han gestionat el CV amb la Cecot durant el 2015, tenen menys de 45 anys i un 38,6% de les persones que han confiat la gestió del CV a la Cecot tenen igual o més de 45 anys.

Entre aquestes persones de més de 45 anys, el 56,8% són homes i el 43,2% restant són dones. D’entre les persones menors de 45 anys, les dones representen el 52,9%mentre que els homes són el 47,1%.

La Fundació destaca que l’àrea d’Administració (20%) se situa, al cap de l’any, com la que més ofertes de feina ha generat a la Borsa de Treball.

“Ha tornat a emergir, podríem dir, després d’uns anys en què s’havia mantingut allunyada de les posicions capdavanteres”, afirmen des de Cecot Persona i Treball i afegeixen que “la que també retorna a les posicions capdavanteres és l’àrea d’Operaris (17%). Si sumem  Operaris i Oficis tenim més d’un terç de les ofertes de feina que responen a aquestes dues àrees”.

 L’àrea de Vendes, al seu torn, continua entre les àrees amb més demanda per part del sector empresarial i ha suposat el 15% de les ofertes de feina de la Borsa de Treball al llarg de l’any 2015.

Switch to mobile version