Autor Cinema, teatre i televisió
15 Gener 2016 a 16:00

La chica Danesa

La chica danesa

La chica danesa

Aquesta setmana s’estrena als cinemes tres dels films que tenen nominacions als Oscars: el biopic protagonitzat per Eddie Redmayne La chica danesa, el nou western de Tarantino Los odiosos ocho, i el film hongarès El hijo de Saúl. També s’estrena la comèdia espanyola Benditat Calamidad i el documental austríac En el sótano

LA CHICA DANESA

DRAMA. Dirigida per: Tom Hooper. Repartiment: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard

Drama basat en la veritable història d’una parella d’artiestes, Einar i Gerda Wegener. La vida d’aquest matrimoni va donar un gir quan Einar va substituir a la model femenina que la seva dona, Gerda, havia de pintar. Quan els retrats resulten ser un èxit, ella anima al seu marit a adoptar una aparença femenina. El que va començar com un joc va portar a Einar a una metamorfosi que va posar en risc l’amor de la seva esposa…

LOS ODIOSOS OCHO

WESTERN. Dirigida per: Quentin Tarantino. Repartiment: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Tim Roth

Pocs anys després de la Guerra de Secessió, una diligència avança a tota velocitat per l’hivernal paisatge de Wyoming. Els passatgers, el caçarrecompenses John Ruth i la seva fugitiva Daisy Domergue, intenten arribar ràpidament al poble de Red Rock, on Ruth lliurarà a Domergue a la justícia.

EL HIJO DE SAÚL

DRAMA. Dirigida per: László Nemes. Repartiment: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn

L’any 1944, durant l’horror del camp de concentració d’Auschwitz, un presoner encarregat de cremar els cadàvers de la seva pròpia gent troba certa supervivència moral tractant de salvar dels forns crematoris a un nen que pren com el seu fill.

EN EL SÓTANO

DOCUMENTAL. Dirigida per: Ulrich Seidl

La pel·lícula tracta de descriure la relació que els austríacs mantenen amb els seus soterranis, i de definir les peculiaritats dels soterranis austríacs… o si és cert que tals peculiaritats existeixen.

BENDITA CALAMIDAD

COMEDIA. Dirigida per: Gaizka Urresti. Repartiment: Jorge Asín, Nacho Rubio, Luis Varela

Incitats per un advocat sense escrúpols, dos germans que es troben en greus dificultats econòmiques intenten segrestar a un ric constructor durant la festa del Cipotegato de Tarassona (Saragossa), però cometen un error i es porten al bisbe de la diòcesi, amb el qual fugiran pel Moncayo.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version