Autor Societat
9 Gener 2016 a 16:00

L’ ARC atorga més de 2,7 MEUR a projectes d’ens locals i les entitats per a la millora en la gestió de residus

Catalunya rep el 37% dels ajuts del pla PIMA Residus

Un dels dipòsits en què es guarden els residus de la construcció per a ser reciclats // Imatge cedida pel Departament de Territori i Sostenibilitat

Un dels dipòsits en què es guarden els residus de la construcció per a ser reciclats // Imatge cedida pel Departament de Territori i Sostenibilitat

 

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha atorgat un total de 2.750.056 euros en ajuts per als ens locals i les entitats per al foment de la recollida de la fracció orgànica i per a projectes de prevenció i preparació per a la reutilització dels residus.

1’46MEUR es destinaran a finançar 67 projectes d’ens locals per a la prevenció i preparació per a la reutilització. Els qual aniran destinats a desenvolupar activitats de preparació per a la reutilització de residus, a elaborar plans locals de prevenció, o a implantar d’actuacions previstes en els plans al voltant de tres eixos prioritaris: La prevenció del malbaratament alimentari, el foment de la reutilització de recursos, i l’elaboració d’estudis de pagament per generació i la seva implantació.

Altres 373.000 euros més s’adreçaran a 22 projectes d’entitats sense ànim de lucre i universitats centrats en la prevenció del malbaratament alimentari i el foment de la reutilització d’objectes.

55 projectes de tot Catalunya relacionats amb el foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica han rebut també els ajuts de l’ARC. En concret, han estat de 912.000 euros, que serviran per impulsar millores quantitatives i qualitatives en la recollida d’aquests residus d’origen orgànic.

Catalunya rep el 37% dels ajuts del pla PIMA Residus per a dipòsits controlats i foment del compostatge.

La mediació de l’Agència de Residus de Catalunya ha aconseguit que el 37% dels ajuts estatals del pla PIMA Residus es destinin a Catalunya. En concret, per finançar part de les obres de condicionament dels dipòsits controlats de Beuda, Berga i Mas de Barberans, i per redactar projectes i millores a les instal·lacions dels de Pedret i Marzà, Clariana de Cardener, i Cerdanyola del Vallès.

També se subvencionaran projectes de foment del compostatge, per a la construcció de noves plantes de compostatge, i de millora de la recollida separada de bioresidus. Del total de 8,2 MEUR atorgats, 3 MEUR corresponen a projectes catalans.

Switch to mobile version