Autor Societat
15 Gener 2016 a 10:00

CaixaBank presenta ImaginBank, el primer banc només per mòbils

El nou model surt amb una completa oferta de serveis

 

ImaginBank // Imatge cedida per CaixaBank

ImaginBank // Imatge cedida per CaixaBank

CaixaBank llança imaginBank, el primer banc mobile only que es posa en marxa a Espanya i el primer del món en el qual l’operativa es realitza exclusivament a través d’apps per mòbils i per xarxes socials.

L’entitat ha creat un nou model de servei completament digital, basat en les possibilitats que sorgeixen a partir del desenvolupament tecnològic i l’alta taxa de penetració dels smartphones i les xarxes socials, especialment en el segment jove. Es tracta d’una proposta molt diferent a l’habitual estratègia multicanal que tradicionalment ha aplicat el sector financer.

ImaginBank proposa centralitzar el servei exclusivament en aplicacions per a mòbils i xarxes socials. D’aquesta manera, la proposta de valor de l’entitat financera es transforma per complet: és l’usuari qui gestiona les seves finances de manera autònoma, ajudat per eines tecnològiques “intel• ligents” que faciliten un seguiment continu de la seva economia personal.

Isidre Fainé, president del Grup “la Caixa”, ha destacat: “ImaginBank uneix dues fortaleses de la nostra entitat: per una banda, el lideratge en innovació i mobilitat, reconegut a nivell mundial, i, per una altra, l’experiència com a banc líder en el segment jove a Espanya. Això ens ha permès reflectir en el projecte elements fonamentals per a aquest perfil de client, com la digitalització, la simplicitat o l’excel• lència en el servei ofert”.

Actualment, CaixaBank té 2,9 milions de clients amb edats entre els 18 i els 35 anys i la quota de mercat en aquest segment se situa en un 30%, el que suposa que 1 de cada 3 persones d’aquesta franja d‘edat a Espanya són clients de l’entitat.

A la presentació d’imaginBank, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha emmarcat el llançament d’imaginBank dins de l’aposta per una nova proposta de servei totalment complementària respecte el model tradicional, que ajudarà CaixaBank a fidelitzar bona part dels seus actuals clients joves i també a créixer en captació de nous clients.

Gortázar ha posat l’èmfasi en la innovació que suposa el model d’imaginBank explicat: “Hem creat una proposta simple, sense costos de manteniment pel client, però suficientment completa com per cobrir els serveis financers demandats pel target jove. Si a això hi unim funcionalitats tecnològiques avançades i una experiència genuïnament digital, el resultat és un model molt competitiu al que s’hi ha d’afegir un paquet d’avantatges i ofertes úniques al mercat”.

Funcionament mobile only

imaginBank es gestiona mitjançant apps. També disposa de pàgina web (www.imaginBank.com), però només ofereix informació bàsica i facilita donar-se d’alta com a client.

L’app mòbil d’imaginBank es pot descarregar de manera gratuïta des de Google Play (per a usuaris d’Android) i des de l’App Store (per a usuaris d’iOs). A partir d’un disseny molt senzill i intuïtiu, creat específicament per l’entorn mòbil, l’app permet consultar l’oferta comercial, realitzar contractacions i consultar el saldo, els moviments i la posició global personal. S’utilitza un llenguatge molt senzill i clar, que facilita al màxim la comunicació amb els clients. A més, l’appd’imaginbank permet la identificació mitjançant l’empremta dactilar en aquells terminals mòbils que disposin d’aquesta funcionalitat

Des dels caixers de CaixaBank, els clients d’imaginBank podran gestionar els seus diners i realitzar operacions a través d’una interfície personalitzada per a ells. Igualment, imaginBank ofereix un servei per asmartwatch, amb una aplicació especial que incorpora, entre altres funcionalitats, un localitzador de caixers i oficines.

Un dels serveis més innovadors d’imaginBank és la utilització d’eines vinculades a Facebook per la gestió de les finances personals. Es tracta d’una aplicació desenvolupada per a facilitar a l’usuari l’operativa financera sense obligar-lo a deixar Facebook i obrir noves aplicacions.

El compte imaginBank permet enviaments de diners gratis a qualsevol altre compte a Espanya, sigui de l’entitat financera que sigui. També fa possible enviar diners a un caixer de CaixaBank, de manera que puguin realitzar-se reintegraments d’efectiu sense necessitat de dur una targeta.

Big data per una gestió de les finances personals

Per altra banda, l’aplicació imaginBank incorpora serveis intel·ligents de gestió de les finances personals. Les operatives clàssiques, que solen concentrar la major demanda (consulta de saldo i últims moviments), es complementen amb nous serveis basats en tecnologia big data.

L’aplicació inclou eines tecnològiques per a la gestió de les finances personals (ingressos i despeses) i ofereix la possibilitat d’organitzar els rebuts i els moviments de la targeta per categories. Així mateix, l’app ofereix un ampli ventall d’alertes push, de compres amb targeta, moviments del compte, càrrecs de rebuts, etc.

Switch to mobile version