Autor Atletisme
2 Desembre 2015 a 15:00

La Mitja Marató Ciutat de Mataró canvia enguany el seu recorregut

Tindrà lloc diumenge mentre que la Marató Escolar serà dissabte

Presentació de la nova edició de la Mitja Marató Ciutat de Mataró // Imatge cedida per l'Ajuntament de Mataró

Presentació de la nova edició de la Mitja Marató Ciutat de Mataró // Imatge cedida per l’Ajuntament de Mataró

La 18a Mitja Marató Ciutat de Mataró Gran Premi Diputació i la 22a Marató Escolar se celebraran el proper diumenge 6 de desembre i dissabte 5 respectivament. La marató comptarà amb la participació de l’atleta guanyadora de les darreres edicions, Hasna Bahom (que tindrà el dorsal número 1), i els representants dels clubs atlètics locals.

Les curses van ser presentades ahir pel  regidor d’Esports, Josep M. Font; el director de la prova i gerent de l’empresa Gesport, Manuel Vicente; i l’assessor de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, Joan Morell.

Per segona vegada l’empresa de gestió integral d’esdeveniments esportius Gesport és qui organitza i gestiona la cursa amb l’objectiu de donar-li un nou impuls, fer-la créixer i millorar-ne la seva difusió. L’any passat es va aconseguir un augment dels participants (en van ser 2.700) i millores en altres aspectes com la difusió, l’organització i serveis complementaris, entre d’altres.

 

La 18a Mitja Marató Ciutat de Mataró Gran Premi Diputació presenta diferents novetats:

. Canvi en el circuit: La prova tindrà un recorregut més atractiu i ràpid. Enguany el recorregut passa per Cerdanyola (l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch) i per la carretera d’Argentona. A més, hi haurà una nova zona de sortida i arribada de la prova al Camí de la Geganta i tots els serveis de recollida de dorsals (que tindran codi QR perquè durant la cursa es pugui fer un seguiment del corredor) i entrega de premis i obsequis se situaran en el Nou Parc Central.

. Més participació: L’objectiu d’aquesta edició és superar els 3.000 inscrits s’han ofert fins a 3.500 dorsals).  El període d’inscripcions,que es va iniciar el passat 15 de setembre, finalitza avui a les 21h

. Fira del Corredor: Enguany la fira s’instal·larà dissabte dia 5, entre les 16 i 20.30 h a l’Espai Firal del Parc Central, al costat de l’Oficina de Fires.

Pel que fa a la prova, hi haurà calaixos de sortida segons marca pròpia amb sortida cada 3 minuts. Una altra particularitat és que hi haurà 10 llebres per ajudar a seguir el ritme.

La Mitja Marató, que s’iniciarà al Camí de la Geganta a les 10h, tindrà un recorregut de 21,097 km i està homologat per la Federació Catalana d’Atletisme (FCA). Serà puntuable per a la Challenge de Mitges Maratons – Gran Premi Diputació de Barcelona.

La prova comptarà amb la participació de Voluntaris per al Futur de Mataró juntament amb voluntaris dels clubs i voluntaris que s’han inscrit en la campanya promoguda per l’empresa Gesport, empresa organitzadora conjuntament amb el Centre Atlètic Laietània, el Grup d’Atletisme Lluïsos Mataró, Grup Maratonià Mataró i la Colla Maimakansu amb el suport de la Diputació de Barcelona. La cursa està patrocinada per Procter&Gamble i compta amb una trentena més de patrocinadors i col·laboradors com Voluntaris per al Futur.

 

22a Marató Escolar

La Marató Escolar tindrà lloc el dissabte 5 de desembre al Nou Parc Central. Es tracta d’una  cursa no competitiva adreçada als alumnes d’entre 6 i 16 anys de les escoles.

La sortida es farà per categories a partir de les 17 h i fins a les 18 h en què hi haurà 4 curses des de 1r de primària fins a 4t d’ESO amb curses de 500 a 1.000 m segons l’edat.

A la cursa escolar hi podran participar fins a 1.500 esportistes i en aquests moments ja n’hi ha 1.400. Les inscripcions s’han fet majoritàriament a través dels centres d’ensenyament però hi ha 300 places obertes a les quals s’hi pot inscriure per Internet. Els participants seran obsequiats amb productes dels col·laboradors de la cursa i regals de la Fira de Nadal del Nou Parc Central gràcies a l’acord de col·laboració amb l’entitat comercial Bulevards de Mataró.

 

Afectacions al trànsit

Les afectacions al trànsit que provocarà la 18a Mitja Marató Ciutat de Mataró Gran Premi Diputació són les següents:

. A partir de les 7.30 h es tallarà el trànsit al Camí de la Geganta, entre la plaça d’Espanya i la pl. de Granollers.

. De les 7.30 h a les 13.30 h quedarà tallada al trànsit la carretera N-II entre la Porta Laietana i la rotonda de l’Experience (Km 649,6). No es podrà sortir ni entrar de l’aparcament de l’estació de ferrocarril.

. A les 9.30 h quedarà tallat tot el recorregut, fins que passi la cursa.

 

Switch to mobile version