Autor Societat
20 Novembre 2015 a 10:00

Un acte davant la presó Model tanca la campanya Justícia pels crims del franquisme

Tindrà lloc avui a les set de la tarda

Justícia pels crims del franquisme // Imatge cedida per Òmnium

Justícia pels crims del franquisme // Imatge cedida per Òmnium

Avui a les set del vespre se celebra l’acte final de la campanya Justícia pels crims del franquisme al centre de Barcelona, coincidint amb els 40 anys de la mort del dictador Franco. Un gran acte de justícia i record a les víctimes del franquisme impulsat per Òmnium que tindrà lloc davant la presó Model, en la confluència del carrer Rosselló amb el carrer Nicaragua.

El president d’Òmnium explica: “Un acte unitari, massiu i de memòria col·lectiva, per a homenatjar les víctimes del règim i acompanyar els seus familiars, condemnar públicament els crims del franquisme, denunciar la impunitat de què han gaudit els seus responsables a l’Estat espanyol, i reclamar l’anul·lació dels judicis i sentències encara vigents”.

El 20N prendran la paraula diverses víctimes del franquisme, experts que parlaran sobre la repressió franquista i el seu llegat, i portaveus de les entitats que impulsen la campanya Justícia pels crims del franquisme. Serà davant la Presó Model, un dels símbols de la repressió franquista, on van ser empresonades, torturades i assassinades moltes víctimes del règim dictatorial, com el jove llibertari Salvador Puig Antich, assassinat al garrot vil el 1974.

La música també hi tindrà un paper destacat, amb l’adaptació a càrrec de Verdcel de cançons representatives de l’oposició cívica al franquisme. Peces de Lluís Llach, Raimon, Ovidi Montllor, Maria del Mar Bonet, Joan Isaac i Pi de la Serra seran interpretades per nous cantautors com Cesk Freixas, Juanjo Bosk, Montse Castellà o els propis Verdcel.

Òmnium ha obert una campanya de micro-finançament per fer front a les despeses de l’acte. Amb una petita aportació, a partir de 10 euros, es pot ajudar a recuperar la memòria de les víctimes del franquisme, a través del web http://justiciafranquisme.cat.

De la mateixa manera, al correu victimes@justiciafranquisme.cat les víctimes poden explicar la seva experiència.

 

Switch to mobile version